26 / 04 / 2024

yaşama hakkı

yaşama hakkı

Yaşadığımız alanların yaşamımıza, özgürlüğümüze, güvenliğimize ve davranışlarımıza çok ciddi etkisi var. Her şeyden önce yaşama hakkımıza ciddi anlamda etkisi var. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Tevhit şartı ile sosyal alanlar arttırılmalı!

Yaşadığımız alanların yaşamımıza, özgürlüğümüze, güvenliğimize ve davranışlarımıza çok ciddi etkisi var. Her şeyden önce yaşama hakkımıza ciddi anlamda etkisi var. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti 35 bin 380 lira!

İstanbul Planlama Ajansı verilerine göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşama maliyeti 35 bin 380 TL'ye çıktı.

Hakkı Hikmet Altan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Hikmet Altan kimdir? Kaç yaşında? Hakkı Hikmet Altan daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Hakkı Hikmet Altan'nın eğitim hayatı nasıldı?

Emeklilik hakkını elde edemeyenler dikkat! Aylık 2.605 TL maaş bağlanacak

Hükümet, emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlara has yeni bir destek ödemesi olan 65 yaş aylığı hakkında yeni bir ilan yaptı. Bu ödeme, ekonomik güçlüklerle başa çıkmakta güçlük çeken vatandaşlar için yapılan desteklere bir ilave olarak 2.605 TL değerinde maaş bağlanacak. 

Ayçiçek yağı hakkında bomba gelişme

Ayçiçek yağı bir dönem vatandaşlar tarafından çok aranan ürünler arasında yer alıyordu. Ayçiçek yağı fiyatları bir dönem fırlamıştı. Şimdi ayçiçek yağı fiyatları hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

BİM yeni kataloğu yayımladı! Çay, ayçiçek yağı, çamaşır suyu ve pirince çılgın indirim! BİM 13 Aralık 2022 fiyat listesi

BİM'in 13 Aralık 2022 Salı aktüel ürünler kataloğu belli oldu. BİM kataloğunda Çay, ayçiçek yağı, çamaşır suyu, pirinçte çılgın indirim yapıldı. İşte BİM 13 Aralık Salı kataloğu fiyat listesi...

Çay, şeker, yumurta ve ayçiçek derken bir ürüne daha büyük zam geldi! Alırken şok yaşamayın

Ülkemizde çay, şeker, yumurta ve un fiyatlarına gelen art arda zamların ardından yeni bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların almaya gittiklerinde şok yaşamaması hakkında ürünle ilgili dikkat çeken bilgiler verildi.

Seba Mare Gündoğan'da 12 ay yaşam fırsatı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen 15. proje Seba Mare Gündoğan yalnızca yazlık bir proje değil, mavi bayraklı plajı ve doğası ile 12 ay yaşama imkan sunan bir hayat vadediyor. 

Seba Mare Gündoğan ile Bodrum'da 12 ay yaşama imkanı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Seba Mare Gündoğan Projesi'nde Bodrum'da 12 ay yaşama imkanı sunuluyor. Proje yeni sakinlerini bekliyor. 

İzole yaşama talep yüzde 80 arttı!

Hayatımızda birçok alışkanlığı değiştiren koronavirüs 2020'de izole yaşama olan talebi de artırdı. 

İzole yaşam 2020'de yüzde 80 arttı!

Pandemi ile birlikte hayatımızda birçok alışkanlığımız değişti. Koronavirüs en çok konut tercihlerimizi etkiledi. Öyle ki salgın ile beraber vatandaşlar izole yaşama yöneldi.

Kemer Country'de 17 milyon TL'ye 20 yıl yaşama hakkı!

Birçok ünlü ismin tercih ettiği bölgelerden biri olan Kemer Country'de villa değerleri 17 milyon TL'ye kadar çıkıyor.Fakat söz konusu villalarda sadece 20 yıl oturma hakkı veriliyor.

Deprem ve koronavirüs riski, rotalarını teknede yaşama çevirdi!

Deniz ve doğa tutkunu Önem ve Serhan Oğuz çifti, deprem ve koronavirüs riski sebebiyle yaşamlarının büyük bir bölümünü, Tuzla Marina'ya demirledikleri teknelerinde sürdürüyor.

yaşama hakkı Haberi

yaşama hakkı

Yaşadığımız alanların yaşamımıza, özgürlüğümüze, güvenliğimize ve davranışlarımıza çok ciddi etkisi var. Her şeyden önce yaşama hakkımıza ciddi anlamda etkisi var. Geçenlerde haberlerde ; Yoldan giden araç direksiyon kabiliyetini kaybediyor ve yolun hemen altındaki kot altı diyebileceğimiz evlerden birinin bahçesine düşerek insanların ölümüne sebebiyet veriyor, ya da Örneğin İstanbul’da dönüşüm sürecine girmiş binalara bakıyorsunuz eski gecekondu halinden daha kötü 3-4 katlı, estetikten yoksun otoparksız, bahçesiz bitişik nizam binalar görüyorsunuz. Buralarda yaşamaya mecbur bırakılmak en önemli hakkımız olan yaşama hakkımızın kısıtlanmasıdır keza bahçemize araba düşüp ölmemiz de. Buraların imar planları yapılırken müdahale edilse ve şehircilik anlayışı mülkiyet hakkından ziyade önceliğinde kentli hakkını tutsa işte o vakit yaşama ve daha birçok temel hak ve hürriyetimiz sekteye uğramayacaktır. 


Türkiye ‘de tüm kentlerin İmar Planlarında...