26 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu dönüşüm

Yaşar Aşçıoğlu dönüşüm

Türkiye genelinde gerçek anlamda kentsel dönüşüm olmadığını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, “Kamu, ‘Bina yenileme yasak, büyük ölçekte ada bazında kentsel dönüşüm yapılacak’ desin. Yoksa tabut gibi evlerde yaşamaya devam ederiz” dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi'nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kahramanmaraş'tan bir örneği paylaşan Bakan Özhaseki, proje ile ilgili detayları da verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz! 2024'te 15 bin konut dönüşmüş olacak!

Gaziosmanpaşa'da, kentsel dönüşüm çerçevesinde devam eden projelerle 2024 yılının sonuna kadar toplam 15 bin konut dönüşmüş olacak. İşte ayrıntılar...

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Bahaş Holding'ten kentsel dönüşüme tam destek! Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm projesinin 1'nci etabı tamam!

Bahaş Holding'in CEO’su Abdüssamet Bahadır, başta İstanbul olacak şekilde Türkiye’nin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte Bahadır'ın o açıklamaları...

Kentsel dönüşüm yapacaklara büyük müjde! Hükümet kesenin ağzını açıyor. Kredi ve faiz desteği yolda

Deprem gerçeği ve binaların yaşlı olması nedeniyle kentsel dönüşüm adeta zorunluluk haline geldi. Ancak inşaat maliyetlerindeki artışla birlikte durma noktasına gelen dönüşüm faaliyetlerinin yeni tedbirlerle atağa geçmesi bekleniyor.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm önerisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan rantın bölgede yaşayanların yararına kullanılması için çalıştıklarını belirtti.

Elazığlı depremzedelerden kentsel dönüşüm açıklaması!

Elazığ'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve devletin yaptığı yeni konutlara yerleşen depremzedeler yaptıkları açıklamada, "Kentsel dönüşümün sağlığımız ve hayatta kalmamız için büyük bir önemi var" dedi.

Toplu yaşam alanı yönetimlerinin dönüşümü!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Apsiyon CEO’su Kudret Türk ile toplu yaşam alanı yönetimlerinin dönüşümünü masaya yatırdı...

Yaşar Aşçıoğlu dönüşüm Haberi

Yaşar Aşçıoğlu dönüşüm

6.5 milyondan fazla konutun yenilenmesi hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm hamlesi tartışılmaya devam ediliyor.  Kentsel dönüşümün  büyük fırsat olduğunu ancak hatalı bir yol haritası seçildiğini belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, belediye ve bakanlık yetkililerine bir öneride bulundu. Bina bazında yapılan yenileme çalışmalarının gerçek bir dönüşüm sağlamadığını belirten Aşçıoğlu, “Kamu yetkilileri bana bir şey olur korkusu ile risk almıyor. Herkes elini taşın altına koysun. ‘Bina bazında dönüşüm yasak, ada bazında yapacağız’ desinler. Böylece yeşil alan artar ve sağlıklı yapılar inşa edilir” dedi. Şirket olarak Ataköy’de kentsel dönüşüm projesi geliştirdiğini ancak bunun da ada bazında olmadığını belirten Aşçıoğlu, piyasa koşullarının inşaat firmalarını bu tip işlere zorladığını dile getirdi.


TABUT EVLER YAPTIK


1999 depremi öncesi yapılan binaların riskli olduğunu belirten Aşçıoğlu, o...