19 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması

Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması

Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu "Maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. 1950-1960'larda yapılan hatalar tekrar ediliyor. İmar artırılıyor ama altyapı aynı. 50 yıl sonra o binalar da yıkılacak" dedi.

Yaşar Aşçıoğlu: Türkiye'de gerçek anlamda kentsel dönüşüm yok!

Türkiye genelinde gerçek anlamda kentsel dönüşüm olmadığını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, “Kamu, ‘Bina yenileme yasak, büyük ölçekte ada bazında kentsel dönüşüm yapılacak’ desin. Yoksa tabut gibi evlerde yaşamaya devam ederiz” dedi.

Merve Ateş Küreç, Aşçıoğlu’nun Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü oldu!

Gayrimenkul sektöründe 55 senedir kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası olan Aşçıoğlu’nun Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Merve Ateş Küreç oldu...

Aşçıoğlu’ndan ‘En güvenli liman konut’ çağrısı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe toplamda 55 senedir kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası haline gelen Selenium markalı projeler hayata geçiren Aşçıoğlu ‘En güvenli liman konut’ çağrısı yaptı.

Aşçıoğlu'na Gayrimenkul Geliştirme Ödülü!

İstanbul ve Dubai’de önemli projelere imza atan Aşçıoğlu, birbirinden başarılı projeleri ve iş modelleri ile Sektörü Geliştirme Ödülü'nü kazandı.

Aşçıoğlu Grubu, Kültür Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı!

İstanbul Kültür Üniversitesi ve Aşçıoğlu Grubu arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite, yeni nesil yaşam alanlarını sanatla buluşacak.

Yaşar Aşçıoğlu: Gayrimenkulde riski bölüşmeliyiz!

İNDER Onursal Başkanı ve Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aşçıoğlu, gayrimenkul sektöründe yaşanan sorunların çözümü için bir öneride bulundu...

Aşçıoğlu Avrupa'ya açılıyor!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, firmanın yatırımlarından ve projelerinden bahsetti. Sektöre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aşçıoğlu, Londra, Almanya ve Romanya'da proje üreteceklerini açıkladı.

Aşçıoğlu'ndan 3 yeni proje geliyor!

İnşaat sektörünün başarılı firmalarından Aşçıoğlu, İstanbul'da 2, Muğla'da 1 yeni proje hazırlığında. Şirket projelere önümüzdeki yıl başlayacak...

Aşçıoğlu İnşaat'tan tam gaz yatırım!

Ataköy merkezli yatırımlarıyla bölgede büyük değer oluşturan Aşçıoğlu, yeni yatırımlarına da hız verdi. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yeni projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Aşçıoğlu, Selenium markasını Londra’ya taşıyor!

Selenium” markasını iki yıl önce Dubai’ye taşıyan Aşçıoğlu, yurtdışında ikinci adres olarak Londra’yı seçti. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Londra’da 30 milyon Pound bütçeli bir proje gerçekleştirmek üzere görüşmeler yaptıklarını söylüyor.

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Yaşar Aşçıoğlu: İşi bilen bilmeyen herkes bu işe geldi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Onursal Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, işi bilen bilmeyen herkesin inşaat sektörüne girmesini eleştirdi. Aşçıoğlu, "Para yok, tecrübe yok ama cahil cesareti var. " dedi.

Aşçıoğlu Yapı yeni yılda kentsel dönüşüme ağırlık verecek!

Türkiye ve yurtdışında inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdüren Aşçıoğlu Yapı, yeni yılda hayata geçireceği projelerini açıkladı. 

Aşçıoğlu'ndan yeni projeler yolda!

Ekonominin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektöründe hareketlilik devam ediyor. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, yeni projelerin geleceğini açıkladı. 

Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Yaşar Aşçıoğlu kentsel dönüşüm açıklaması

Kentsel dönüşümün seferberlik gibi düşünülüp bütünüyle ele alınması gerektiğini belirten Aşçıoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, dönüşümün pilot bir bölgede uygulandıktan sonra ilçelere, şehirlere ve Türkiye geneline yayılması gerektiğini belirtti. Aşçıoğlu, Türkiye'nin kentsel dönüşümde örnek ülke olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Fikirtepe kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadı. Doğru uygulanan bir kentsel dönüşüm örneği hatırladığım kadarıyla yok. Dünya modeli olmak isteyen bir ülkenin, kentsel dönüşümde örnek almaya değil örnek vermeye ihtiyacı vardır. Biz örnek bir ülke olmalıyız. 


Fakat kentsel dönüşümde maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. Devletin, vatandaşı o bölgeden boşaltıp, onları bir yere konumlandırıp, kirasını, gerekli taşınma parasını verip, hızlı bir şekilde o pilot bölgede yeşil alanı olan parkı olan, araç geçişi olan, altyapısıyla üstyapısıyla kalitesiyle yeni bir mahalle...