29 / 03 / 2024

YAŞAR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

YAŞAR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

İzmir'in Foça ilçesinin yüzyıllardır süregelen konut geleneğini oluşturan ve birçoğu kaderine terkedilmiş halde bulunan tarihi kule evlerini YÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri yeniden tasarladı.

Akademisyenler İzmir Örnekköy ve Uzundere'deki dönüşümü araştıracak!

İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen vatandaşların yeni yaşam biçimleri ve beklentileri akademisyenlerin araştırma konusu oldu.

İzmir Basmane Çukuru, Cennet Çukuru oluyor!

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, “Kent içinde kalan arsaların değerlerindeki artışlar nedeniyle, kentler dikey yönde yükselmek zorunda kalıyor.

Robotic Crafts ile farklı biçimlerde yapılar inşa edilecek!

YÜ Mimarlık Fakültesi, geleceğin mimarlarının mesleki becerilerine ve araştırma olanaklarına, katkı sağlamak amacıyla y-robot: Robotic Crafts Laboratuvarı'nı kurdu. Öğrenciler birbirinden farklı biçimlere ve özelliklere sahip yapıları inşa edilecek.

Tire'nin tarihi binalarını akademisyen öğrenciler tasarlayacak!

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Tire'deki Tarihi Bedesten, Ali Efe Hanı, Gülcüoğlu Çiftliği ve Pazar Binası'nın değerini öne çıkaran tasarımlar yapacak.

Tarihi Bedesten gastronomi merkezine dönüştürülecek!

İzmir'in Tire ilçesindeki Tarihi Bedesten gastronomi merkezine dönüştürülecek; Gülcüoğlu Çiftliği ve pazar binasının da değerini öne plana çıkartacak tasarımlar yapılacak .

3a Yaşam Alanları İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3a Yaşam Alanları İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Korkmaz, Ahmet Şahin ve Enes Abdullah Uçar ortaklığında kuruldu.

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

Öz Ar Yapı Mimarlık Nakliye Tekstil Gayrimenkul Otomotiv Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Öz Ar Yapı Mimarlık Nakliye Tekstil Gayrimenkul Otomotiv Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Sarıyer'de Özge Arıkan tarafından kuruldu.

Yaşar Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri İnşaat Sanayi Limited Şirketi Yenibosna Şubesi açıldı!

Yaşar Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri İnşaat Sanayi Limited Şirketi Yenibosna Şubesi bugün 2 milyo 230 bin TL sermaye bedeli ile Erdinç Yaşar tarafından açıldı.

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Yağız Grup Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağız Grup Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Gülseren Tekgöz tarafından kuruldu.

Kerimoğlu Yaşam Yapı Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kerimoğlu Yaşam Yapı Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Berivan Demir tarafından kuruldu.

Yaşaran Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaşaran Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emel Dökmetaş ve Yaşar Küçükalran ortaklığında kuruldu.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Bedri Yaşar: Dar gelirliye kırk yıl vadeli ev yapılsın!

TOKİ'nin dar gelirlilere yönelik konut yapması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ''Otuz yıl, kırk yıl vadeyle dar gelirliye konut tahsil edilmeli'' diye konuştu.

Yaşar Danışmanlık Hizmetleri ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaşar Danışmanlık Hizmetleri ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şimşek tarafından kuruldu.

YAŞAR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Haberi

YAŞAR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

YAŞAR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri, İzmir'in Foça ilçesinin yüzyıllardır süregelen konut geleneğini oluşturan ve birçoğu kaderine terkedilmiş halde bulunan tarihi 'kule evleri'ni yeniden tasarladı.


Sazlıca koyunda yer alan ve terk edilerek yok olma sürecine giren kule evlerinin işlevsel dönüşümü için gerçekleştirilen stüdyo dersinde, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri, evlerin tarihsel kimliğini koruyarak yeniden kullanılmalarına yönelik fikirler geliştirdi. Yrd. Doç. Dr. Ebru Karabağ Aydeniz, Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio ve Araştırma Görevlisi Yarkın Üstünes'in yürütücülüğünde yapılan çalışmalarda, tarihi evlerin özgün kısımları zamanın izleri korunarak, iyileştirilmiş çelik, cam, brüt beton gibi çağdaş eklerle günümüz yaşamına uyarlanması için çalışıldı. Öğrenciler Ilgın Deniz Barkan, Betül Elif Serbez, Müge Uktay ve Begüm Cansu Aydın tarihi evleri...