26 / 04 / 2024

Yassıada ağaç

Yassıada ağaç

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.

Malatya Akçadağ'a 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Hülya Avşar'dan ada açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde ada satın aldığı iddia edilen Hülya Avşar katıldığı bir programda iddiaları yanıtladı.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1960 darbesinde el koyulan mülkler iade edilecek!

Yassıada yargılamasının yasal dayanağını yürürlükten kaldıran yasa teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’ndan oy birliğiyle geçti. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra el konulan ve çoğunluğu Demokrat Partili (DP) ailelere ait olan mülkler eski sahiplerine iade edilecek.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açıldı!

Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası ismiyle bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışa hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle, darbeden sonra idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamasının yapıldığı Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, bugün açılıyor...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası bugün açılıyor!

Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla yeniden açılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşecek açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası yarın açılacak!

1960 darbesi sonrası Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamlarıyla neticelenen yargılamaların yapıldığı Yassıada'nın açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak...

Yassıada ağaç Haberi

Yassıada ağaç

Yassıada'nın imara açıldıktan sonra adeta şantiyeye dönen çehresini gözler önüne seren fotoğrafların, geçen hafta basına yansımasının ardından yetkililer harekete geçti. "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. AŞ arasında, sözleşmesi 23 Temmuz 2013'te imzalanan projenin yetkililerinden alınan bilgiye göre, 103 bin metrekare yüzölçümlü Yassıada'da yapılacak binaların oturum alanı 20 bin metrekare olacak. 


İşte Yassıada'nın imara açıldıktan sonraki hali!


Bu yönüyle projenin yapılaşmayı değil, açık ve yeşil alan kullanımını öncelediği belirtiliyor. Bina oturum alanı dışında kalan...