28 / 03 / 2024

Yassıada ne zaman imara açıldı

Yassıada ne zaman imara açıldı

Yassıada'nın imara açıldıktan sonra görüntüsü tamamen değişti. Marmara Denizi üzerinde Yeşil dokusu ile fark edilen adanın şimdiki görüntüsü tam bir şantiyeyi andırıyor.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

DKY Ada lansmanı ne zaman?

Kentsel dönüşüm projesi olan 'DKY Ada' projesi İstanbul Kartal'a bağlı Esentepe Mahallesi'nde inşa ediliyor. Peki DKY Ada lansmanı ne zaman?

Yassıada ve Sivriada'nın silüeti bozuldu mu?

İstanbul’un kuş göçü ve balık yumurtlama alanlarının merkezlerinden Yassıada ve Sivriada’da devam eden inşaatlar sonucu oluşan tahribat, meslek odalarının hazırladığı raporlarla gözler önüne serildi

Yassıada eski haline geri dönecek!

"Demokrasi ve Özgürlükler Adası" projesi kapsamında, 103 bin metrekare yüzölçümüne sahip Yassıada'nın 63 bin metrekarelik bölümüne 388 ağaç, 5 bin 373 çalı, 14 bin çiçek, sarmaşık ve yer örtücü olmak üzere 20 bin 635 yeni bitki dikileceği açıklandı.

DKY Ada Rezidans ne zaman teslim?

Daire tiplerimin 2+1'den 3+1,5'a kadar farklılık gösterdikleri proje konum bilgisine göre sahile 2 kilometre yakınlıkta yer alıyor. Peki DKY Ada Rezidans ne zaman teslim?

DKY Ada Kartal ne zaman teslim?

Toplam 19 bin metrekare arsa üzerinde yükselen projede daire tiplerinin 2+1' den 3+1,5'e kadar farklılık gösteriyor. Peki DKY Ada Kartal ne zaman teslim?

TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap başvuruları ne zaman?

TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap'ta 7 bin 390 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Proje 2 oda 1 salon dairelerden meydana geliyor. Peki TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap başvuruları ne zaman?

Malatya Akçadağ TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap'ta satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor. Projede yer alan 73 adet konut açık satışa sunuluyor. Peki Malatya Akçadağ TOKİ başvuruları ne zaman?

Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Malatya Akçadağ 2. Etap Konutları'nda toplam 115 ev satışa sunuluyor. Başvuruları tamamlanan Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Malatya başvuruları ne zaman bitiyor?

Malatya Akçadağ 2.Etap TOKİ başvuruları bugün başladı. Projede 2 oda 1 salon gibi daire seçenekleri yer alıyor. Peki TOKİ Malatya başvuruları ne zaman bitiyor?

Malatya Akçadağ TOKİ kura çekimi ne zaman?

Malatya Akçadağ TOKİ Evleri'nde toplam 115 adet konut kuralı satış yöntemi ile satışa sunuluyor. Peki Malatya Akçadağ TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ Malatya başvuruları ne zaman başlayacak?

115 konutun kuralı satış yöntemi ile satışa sunulduğu Malatya Akçadağ 2.Etap Evleri'nde daire tipleri 2+1 olarak tasarlandı. Peki TOKİ Malatya başvuruları ne zaman başlayacak?

Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ Evleri ne zaman teslim edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ Evleri'nde 115 adet konut satışa sunuluyor.Peki Malatya Akçadağ 2. Etap TOKİ Evleri ne zaman teslim edilecek?

Yassıada ne zaman imara açıldı Haberi

Yassıada ne zaman imara açıldı

27 Mayıs darbesi sonrasında Adnan Menderes ve bazı bakanların yargılandığı ve idamlarından önce hapis yattıkları Yassıada'nın imara açıldıktan sonra görüntüsü tamamen değişti. Marmara Denizi üzerinde Yeşil dokusu ile fark edilen adanın şimdiki görüntüsü tam bir şantiyeyi andırıyor.


Mayıs 2015'te imara açıldıktan sonra tüm ağaçların kesildiği ve yeşil dokusu adeta yok edilen tarihi Yassıada'da 5 yıldızlı otel, konferans sergi salonları, cami yapılıyor. Adanın son fotoğrafını Levon Bağış uçaktan çekti ve twitter hesabında paylaştı.



İmara açılmadan önceki hali:



İmara açıldıktan sonraki hali:




Mesa'dan Yassıada açıklaması!



Hürriyet




Haber Yeniçağ Gazeteesi'nde şu şekilde yer aldı...


Marmara Denizi'nde İstanbul'a 13 kilometre uzaklıktaki Yassıada, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı, idamlarından önce hapis yattıkları yer olarak tarihe geçmişti. İmara açılan Yassıada'da Mayıs 2015'ten beri...