29 / 03 / 2024

Yassıada son hali 2017

Yassıada son hali 2017

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gülden Aydın bugünkü haberinde Yassıada’da yürütülen inşaat çalışmalarına değindi. İşte o haber...

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Yerli otomobil fabrikasının son hali görüntülendi!

Otomobili Girişim Grubu’nun Türkiye'de üreteceği yerli otomobilin fabrika inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının devam ettiği inşaat alanının son hali görüntülendi.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Adnan Oktar'ın lüks villasının son hali görüntülendi!

Adnan Oktar’ın Kandilli'deki evinin eski halinden eser kalmadığı görülüyor. İşte o villanın son hali...

Yassıada projesi tartışma yarattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'yı ziyaret haberini sunan NTV sunucusu Oğuz Haksever’in 'Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun…' sözleri dikkat çekti. Haksever daha sonra, 'Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir' şeklinde açıklama yaptı.

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

İstanbul Yassıada'nın son hali havadan görüntülendi!

Dün DHA tarafından yapılan çekimlerde Yassıada projesindeki binaların tamamlandığı ve oturuma hazır halde olduğu görüldü. 

Yassıada restore edildi!

Türk demokrasi tarihine hukuksuz yargılamalar ve idamlarla giren Yassıada 59’uncu yılında 27 Mayıs darbesinin izlerini silmek için restore edildi. Yapılan çalışmaları  27 Mayıs’ın yıl dönümünde adaya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde denetleyecek.

Kağıthane'de çöken binanın son hali!

Kağıthane'de dün bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından tahliye edilen 4 katlı bir bina çöktü. İşte çöken binanın son hali...

Yassıada son hali 2017 Haberi

Yassıada son hali 2017

Kınalıada Platformu Kurucusu ve Sözcüsü Nurhan Çetinkaya ile birlikte bindiğimiz motor, Yassıada’ya yaklaştıkça kuvvetli akıntının etkisiyle güçlükle ilerliyor. Adanın silueti belirginleştikçe grilik de artıyor. Tıraşlanarak düzleştirilen tepesini saran binalarla birlikte vinçler de yükseliyor. İnşaatın temel atma töreninde dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Türkiye’nin Camp David’i olacak. Arabuluculuk görüşmelerinin yapıldığı barış adasını, müze ve kongre merkezine dönüştüreceğiz. Yeşil alan bugünkünden fazla olacak” dediği Yassıada’da toprağı görmek neredeyse imkânsız. Kıyısı ve kayalıklarıyla birlikte 18 hektarlık ada, yapılaşmanın yoğunluğu nedeniyle olduğundan çok daha küçük görünüyor.




Adanın yanaşmaya uygun tek noktası, geniş bir kavis oluşturacak şekilde dolguyla genişletilmiş. Henüz yapımına başlanmayan iskelenin yerine geçici bir yanaşma yeri yapılmış. Yük gemileri hafriyat ve inşaat malzemeleri taşıyan kamyonları getirip götürüyor. Hollanda plakalı bir araç tozu dumana...