24 / 04 / 2024

Yassıadaya ne yapılacak

Yassıadaya ne yapılacak

İstanbul’un kuş göçü ve balık yumurtlama alanlarının merkezlerinden Yassıada ve Sivriada’da devam eden inşaatlar sonucu oluşan tahribat, meslek odalarının hazırladığı raporlarla gözler önüne serildi

Çiğdem Karaaslan: 3 yıldır Yassıada üzerinde çalışıyoruz!

"Demokrasi ve Özgürlük Adası Projesi"nin mimarı Çiğdem Karaaslan, "Kongre merkezi, demokrasi müzesi, demokrasi feneri olacak. Demokrasi feneri de projede çok önemli. Biz bu projeyi, karanlıktan aydınlığa geçiş olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Yassıada'ya yeni plan!

Cumhuriyet Gazetesi haberine göre Yassıada için yeni plan geliştirildi. Yassıada imar planları Çevre Şehircilik İstanbul II Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Plana dini tesis alanı da eklendi...

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

Milyonlarca memur, maaşlara ara zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

Çay destekleme ödemeleri ne zaman yapılacak? 2023 Çaykur Çay desteklemeleri yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından binlerce çiftçiye destek amacıyla ödenen tarımsal destek ödemeleri merak ediliyor. Peki çay destekleme ödemeleri ne zaman yapılacak? 2023 Çaykur Çay desteklemeleri yattı mı?

Kamudaki 700 bin işçiye zam şoku! Pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Kamu toplu sözleşmelerinde yeni tur görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Peki pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

PTT 18-35 yaş arasında personel alacak! PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak? Hemen bu detaylara bakın!

18-35 yaş arasında çalışacak yeni kişileri bünyesine alacak PTT’nin, personel alımına ilişkin detayları merakla araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak?

Çiftçiye 2023 çay desteklemeleri ne zaman yapılacak? Çay destekleme 2023 ne kadar olacak? İşte il il destek ödemeleri...

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere ödenecek çay destekleme 2023 fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Peki, Çiftçiye 2023 çay desteklemeleri ne zaman yapılacak? Çay destekleme 2023 ne kadar olacak? İşte il il destek ödemeleri...

Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçileri ilgilendiren zam pazarlığında gelişmeler devam ediyor. Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaşlarına 6 aylık periyotlar şeklinde zam yapılıyor. Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ sosyal konut kura tarihleri açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ 2023 kura takviminde son dakika!

TOKİ sosyal konut kura tarihleri açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ 2023 kura takviminde son dakika...

TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

TOKİ İlk Evim kura tarihleri merak ediliyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

TOKİ yeni kura takvimi belli oldu mu? İl il kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ İlk Evim projesinin kura tarihleri sık sık araştırılıyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi belli oldu mu? İl il kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

Yassıadaya ne yapılacak Haberi

Yassıadaya ne yapılacak

İstanbul’un kuş göçü ve balık yumurtlama alanlarının merkezlerinden Yassıada ve Sivriada’da devam eden inşaatlar sonucu oluşan tahribat, meslek odalarının hazırladığı raporlarla gözler önüne serildi


Meslek odalarının hazırladığı rapora göre; turizm ve kongre adasına dönüşecek Yassıada ve Sivriada’daki çalışmalar nedeniyle Adalardaki doğal hayat öldü, mercanlar beton oldu, kıyı çizgileri değişti.


27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve bazı siyasilerin yargılandığı Yassıada ve Sivriada’nın geçtiğimiz yıl imara açılmasından sonra çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde havadan çekilen görüntülerde adada yükselen inşaat vinçleri göze çarparken silüetin tamamen değiştiği de görülüyor. TMMOB Şehir Plancıları, Çevre Mühendisleri ve Mimarlar Odası ile Adalar Savunması’nın Yassıada ve Sivriada’da süren inşaat çalışmalarına dair yayımladığı raporda da dikkat çekici tespitler var. 


‘Kalıntılar bilinmiyor’

Adaların tarihi, doğası, hukuksal süreci ve değişiminin...