16 / 04 / 2024

Yatağan termik santrali ihale

Yatağan termik santrali ihale

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzalandı.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihaleleri ertelendi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalelerini erteledi. ÖİB şubat ayında yapılacak olan Milli Piyango ihalesini ertelemeyi de gündemine aldı.

ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi!

2. İdare Mahkemesi, İzmir'deki ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi. Davacılardan Arif Ali Cangı, kararı değerlendirdi.

Muğla Yatağan Sağlık Evi açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle Cazkırlar ve Yaylaköy Mahallelerinde yapılan yol, sağlık evi ve düğün salonu hafta sonu yapılan törenle tanıtıldı...

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Denizli Yatağan'daki kullanılamaz hale gelen spor tesisi mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Beldesi'nde açılan spor tesisinin kullanılamaz hale gelmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Anka Yapı'nın Muğla Yatağan bürosu açıldı!

Anka Yapı AŞ.’nin Muğla Yatağan bürosunun açılışı Yatağan protokolünün de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde kurdeleyi Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, ANAP Eski Milletvekillerinden Nevzat Özer, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Özler kesti.

TOKİ Muğla Yatağan Konutları'nda çalışmalar başladı!

Muğla Yatağan ilçesi Madenler Mahallesi Büyükalan Mevkii 693 numaralı parselde yer teslimi gerçekleştirilen 1. Etap 282 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı için yüklenici firma yetkilileri arazide çalışmalara başladı.

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Denizli Yatağan'a meydan müjdesi!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Serinhisar ilçesinin Yatağan Mahallesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede gerçekleştirdiği yatırımları inceleyen Başkan Zolan, ardından Yatağan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali'nin halk toplantısı 21 Temmuz'da!

Ankara İli, Nallıhan ve Beypazarı İlçeleri, Çayırhan tarafında yapılacak olan Çayırhan B Termik Santrali projesinin halk toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

TOKİ'den Muğla Yatağan'a 285 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Muğla Yatağan'da 285 konut inşa edilecek. Konutların ihalesi 30 Mayıs'ta gerçekleştirdi.

Yatağan termik santrali ihale Haberi

Yatağan termik santrali ihale

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzalandı. Yetkililer ihalesi 12 Haziran'da gerçekleşem ve 16 Ağustos'ta ÖYK kararının çıktığı ihalede Elsan'la sözleşmenin imzalandığını belirterek, "Tahsilatın da yapılmasıyla birlikte devir işlemi tamamlandı"...