19 / 04 / 2024

Yatağanlılardan tarihi cami için taşıma

Yatağanlılardan tarihi cami için taşıma

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için boşaltılarak başka bir bölgeye taşınan, 4 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, tarihi cami ve türbenin de yeni yerleşim alanına taşınmasını istiyor.

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Viranşehir 1. Etap projesinde yer alan 95 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Ordu'daki tarihi cami restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi restore ediyor.

Yatağanlılardan tarihi cami için taşıma Haberi

Yatağanlılardan tarihi cami için taşıma

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için 2011 yılında boşaltılarak başka bir bölgeye taşınan, 4 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, eski alanda kalan tarihi cami ve türbenin de yeni yerleşim alanına taşınmasını istiyor.


Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi'nin yerleşim yerinin altında kömür rezervi bulunması nedeniyle 2011 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından istimlak edilmesinin ardından, burada yaşayan yaklaşık 2 bin kişi, eski yerleşim yerine 2 kilometre uzaklıktaki hazineye ait yeni yerine taşındı.


Bölgede 2011 yılına kadar ibadete açık olan 1910 yılında bir kısmı ahşaptan yapılan Pirli Bey Camisi ve camiye adını veren Pirli Bey'in türbesi ise eski yerleşim yerinde kaldı.


Yeşilbağcılar Mahallesi Muhtarı Mefhar Tüzün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi değerlerinin mahalle halkının bulunduğu yeni yaşam alanında orijinaline uygun...