23 / 04 / 2024

Yatay mimarili kentler

Yatay mimarili kentler

Kentte ve kırda yeterli ve yaşanabilir konut üretimlerini sürdüren TOKİ, Erzincan, Konya ve Aydın'da yatay ve yerel mimari hassasiyetlerin yansıtıldığı konut projeleri hayata geçiyor...

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

Konutta tercihler değişti! Nitelikli ve yatay mimarili konut projeleri revaçta!

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, yapımını sürdürdükleri TanUrla'nın bölgede yeni bir çekim merkezi olacağına dikkat çekti. Münir Tanyer, nitelikli ve yatay mimariye sahip projelerin talep gördüğünü belirtti. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'a çevre nüfus ve yatay mimari ayarı!

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapıldı. Proje çevresinde 500 bin nüfuslu yatay mimarili konutlar dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek. İki yakada yeşil koridor yapılacak...

Kentler yatay mimariyle nefes alacak!

Türkiye'de mahalle kültürünü yaşatmak, vatandaşları tabiatla buluşturmak ve kültürel değerleri canlı tutmak amacıyla yatay mimari esaslı, az katlı konutlar üretiliyor.

TOKİ'den Karaman ve Karabük'e yatay mimarili yeni konutlar!

TOKİ tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Karaman ve Karabük’te inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı...

Bursa'da yatay mimarili dönüşüm yapılmalı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. 

Aden Ballıkpınarı ile yatay mimariye sahip evler!

Lejant Proje tarafından Ankara’nın Gölbaşı Ballıkpınarı Köyü’nde hayata geçirilen Aden; yatay yaşam konseptini, müstakil yaşam ayrıcalığına dönüştürüyor.

TOKİ ile İstanbul’da yatay mimari dönemi!

TOKİ’nin bayramdan sonra satışa çıkaracağı konutlar, yatay mimariyle inşa edildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bin 892 konut için 30 binin üzerinde başvuru beklediklerini açıkladı.

Gelişen Kentler Zirvesi 3-4 Ekim'de Erzurum'da yapılacak!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in, gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin 8‘incisi, 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Erzurum’da gerçekleştirilecek.

GYODER Gelişen Kentler Zirvesi 3-4 Ekim'de Erzurum'da!

Gayrimenkul sektörü, 3-4 Ekim’de “Gelişen Kentler Zirvesi”nde Erzurum’da bir araya geliyor.

Yatay yapılaşma deprem hasarını en aza indiriyor!

Yenibirlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya, bugünkü yazısında yatay yapılaşmanın depremdeki önemini anlattı. Gökkaya, yatay yapılaşmanın deprem hasarını en aza indirdiğini belirtiyor.

Dikey binaların yerini yatay binalar alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Planlı İmar Yönetmeliği Taslağı” ile çok katlı binaların tarih olması bekleniyor. Dikey binaların yerini yatay binalar alacak.

Şehirler dikey yerine yatay gelişecek!

'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği' ile şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesi planlanıyor.

Yatay mimarili kentler Haberi

Yatay mimarili kentler

TOKİ, bütünlüğü hedefleyen ve yoğunluğu artırmadan yatay mimariyi özendiren yaklaşımla, yörelerin mimari dokusu geleceğe taşıyacak yepyeni konut projeleri geliştiriyor. Erzincan Üzümlü'de hayata geçirilen  tarımköy projesiyle mevcut dokunun korunduğu modern bir köy inşa edilirken, Konya Selçuklu ve Aydın İncirliova'da insan odaklı, kentle güçlü bağları olan ve nitelikli sosyal alanlara sahip yeni konut alanları oluşturuluyor. 

ERZİNCAN ALTIN BAŞAK TARIMKÖY KONUTLARI

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde inşa edilen Altınbaşak Tarımköy Konutları, ahşap oturtma çatılı tek katlı tasarımı ve yerel mimariden izler taşıyan yöresel taş kaplamalarıyla dikkat çekiyor. 3+1 ve 2+1 planda tasarlanan tek katlı 363 konutun her birinin terası bulunuyor. Ayrıca her konut için otopark ve bahçe yer alıyor. Projede beş dükkanlı bir ticaret alanı da bulunuyor. Ada içi yollardan...