24 / 04 / 2024

yatırım planı

yatırım planı

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu'nun 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çan'da düzenlenen törende konuştu. Okyay, "Aslında iyi öngörüsü olan yabancı firma ve yatırımcılar Türkiye'nin potansiyelini biliyor'' dedi.

2017'de 2.1 milyar dolarlık yatırım planı!

Ekonomi Bakanlığı tarafından Mayıs 2017'ye ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'' yayınlandı. Verilere göre, 2017'de yatırım teşvik belgesi düzenlenen 133 proje kapsamında yatırım tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı.

Mehmet Şimşek: Yeni dönemde yatırıma odaklanacağız!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni dönemde yatırıma odaklanacaklarını açıkladı. Şimşek, ''Daha çok yatırıma, katma değere ve istihdam sağlamaya odaklanacağız'' diye konuştu.

Nisan'da 664 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Ekonomideki iyileşmeler yatırımcının güvenini artırdı. Yatırımlarda artış görüldü. Nisan ayında 12 milyar 243 milyon liralık yatırım için 664 yatırım teşvik belgesi alındı.

Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde konuştu. Eroğlu, Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım sözü verdi.

Dünya finansının attığı yerlere yatırım yapılacak!

Yatırım bankası ve varlık yönetim grubu Ünlü&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, dünya finansının kalbinin attığı merkezlerde yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı!

Hürriyet yazarlarından Elir Ergu, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile röportaj gerçekleştirdi. Hamdi Akın, yeni gündemi ve yatırımları değerlendirdi ve “Yatırım ortamı giderek iyileşecek." dedi...

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım planı!

Damsco Group Yönetim Kurulu Başkanı Mühenned El Masri, "Yatırımcılar, Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" diye konuştu.

Yıldırım'da imar planı devrimi!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde uzun vadeli geleceğe yönelik yatırım planı hazırlandı. Bölgede, 3/1 lik imar düzeni 4 yılda tamamlandı.

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım, hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrası 2011'de askıya aldığı halka arz planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kuzu Holding'ten İzmir'e yatırım atağı!

Büyük inşaat gruplarından biri olan Kuzu Holding, rotasını İzmir'e çevirdi. Kuzu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, "İzmir'e 2 milyar TL'lik yatırım planımız var" diye açıklama yaptı.

ABD'li demiryolu şirketinden Eskişehir'e yatırım planı!

ABD'nin dünyada tanınan lojistik firması Greenbrier'in Üst Yöneticisi Bill Furman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, "Greenbrier'in Eskişehir ve ülkemize yatırım yapması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Akfen Holding 5,5 milyar TL'lik yatırım planı yapıyor!

Akfen Holding, iştirak satışlarından elde ettiği geliri farklı iş kollarına yatırıyor. Yeni şehir hastanesi projeleriyle ilgilenen holding, öğrenci yurtları da kuruyor. Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav toplamda 5,5 milyar TL’lik yatırım planları olduğunu açıkladı.

2017'de 2.1 milyar dolarlık yatırım planı!

Ekonomi Bakanlığı tarafından Mayıs 2017'ye ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'' yayınlandı. Verilere göre, 2017'de yatırım teşvik belgesi düzenlenen 133 proje kapsamında yatırım tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı.

Marj Yapı'dan 2019'a kadar 150 milyon TL'lik yatırım planı!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Marj Yapı, Lotus 16 Suadiye projesine başladı. 30 milyon TL'lik yatırımı bulunan firma 2019'a kadar 150 milyon TL'lik yatırım planlıyor.

IFC'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım planı!

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye'ye yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. IFC Türkiye Direktörü Aisha Williams, ülkede 500 milyon dolar daha yatırım daha yapılabileceğini söyledi.

yatırım planı Haberi

yatırım planı

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu'nun 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çan'da düzenlenen törende basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ülke ekonomisi ve Kale Grubu'nun faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Okyay, aslında iyi öngörüsü olan firma ve yatırımcıların Türkiye'nin potansiyelini bildiğini vurgulayarak, "Aslında iyi öngörüsü olan yabancı firma ve yatırımcılar Türkiye'nin potansiyelini biliyor. Türkiye'yi bir kalemde tamamen sildim diyen olacağını zannetmiyorum." ifadelerini kullandı.


Zeynep Bodur Okyay, 2016 yılının ortasından 2017 yılının sonuna kadar yapı grubunda 160 milyon lira, teknik grupta 95 milyon lira olmak üzere toplam 255 milyon lira yatırım yapmış olacaklarını kaydetti.


"Uçak motoru yapmak zor ama yapılmayacak iş değil"

Ar-Ge şirketinde tamamladıkları projeler  olduğunu belirten Okyay, "F-35'te parça sayımız 400'ü geçti. Orada da parça üretiminden tasarım ve...