20 / 04 / 2024

yatırım yapılabilir kararı

yatırım yapılabilir kararı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Moody's'in Türkiye'nin kredi notu açıklamasına ilişkin, "Türkiye gerçekliği yüksek yatırım notu seviyesinde. Moody's’in açıklamış olduğu not düşürümü adil değil, Türkiye'ye haksızlık ediliyor" ifadelerini kullandı.

Altın değil, dolar hiç değil... İslam Memiş asıl buna yatırım yapın dedi! Yer yerinden oynadı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararını açıkladıktan sonra yatırımcılara açıklamalarda bulunarak asıl yatırım yapılması gereken yatırım aracını açıkladı.Altın değil, dolar hiç değil...

Ata GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli BBB+, kısa vadeli A-3!   

Ata GYO'nun "Yatırım Yapılabilir" kategoride  derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) BBB+, Kısa Vadeli  Ulusal Notu (TR)  A-3, her iki not görünümünü ise "Negatif" olarak belirlendi.

Deniz GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli A+, kısa vadeli A-2!    

Deniz GYO'nun "Yatırım Yapılabilir" kategoride derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) A+, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR)  A-2, görünümlerini ise "Negatif" olarak belirlendi. 

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Vakıf Finansal Kiralama'nın yatırım yapılabilir notu A- oldu!

JCR Eurasia Rating,Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.'nin yatırım yapılabilir kategorisindeki Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu 'A- (Trk)', Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu ise 'A-1 (Trk)' olarak teyit edildi.

Sur Yapı ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde!

Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan JCR-Eurasia Rating, Sur Yapı ve Sur Enerji’nin ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde olduğunu duyurdu.

İş GYO'nun yatırım yapılabilir notu uzun vadeli AA, kısa vadeli A1+!

İş GYO'nun "yatırım yapılabilir" kategori içerisinde değerlendirerek Uzun Vadeli (Ulusal) Notumuzu (TR) AA, Kısa Vadeli (Ulusal) Notumuzu (TR) A1+, görünümlerini ise "Stabil" olarak teyit edildi...    

Ağaoğlu'na "yüksek derecede yatırım yapılabilir" notu!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi...

Türkiye ''yatırım yapılabilir'' notunu nasıl yükseltir?

Türkiye’nin yeniden ‘yatırım yapılabilir’ notuna kavuşması hızlı çalışma içinde olması gerekiyor. Piyasalar yeni sisteme alışmaya çalışırken, yabancı yatırımcıların ilgisini çekmemiz gerekiyor.

2018'de ulaşıma 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son 15 yılda 380 milyar 200 milyon liralık yatırım yapıldığını vurguladı. Arslan, gelecek yıl ise 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti. 

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Davut Başkan tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da kuruldu.

Karagülle Gayrimenkul Yatırım Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karagülle Gayrimenkul Yatırım Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Erhan Karagülle tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kamu-özel iş birliğiyle 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Türkiye'de bugüne kadar kamu-özel iş birliğiyle imzalanan 221 uygulama projesine 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

yatırım yapılabilir kararı Haberi

yatırım yapılabilir kararı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan yaptığı yazılı açıklama ile Moody's'in Türkiye'nin kredi notu açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye gerçekliğinin yüksek yatırım notu seviyesinde olduğunu belirten Vardan, özellikle 2001 krizinden sonra ülke ekonomisinde çok ciddi dönüşüm sağlandığını ve yüksek büyüme kaydedildiğini anımsatarak, 2008 küresel krizinden sonraki performansın ise dünyanın hemen her ülkesi tarafından hayranlıkla izlendiğini hatırlattı.


Vardan, Türkiye'nin içinde ve etrafında cereyan eden bunca terör olayı ile Suriye-Irak'ta süregelen savaşların ülkeye yansımasına işaret ederek, şunları kaydetti:


"Ülke içindeki seçim süreçlerimize ve bunların üstüne 15 Temmuz darbe girişimine rağmen ülkemiz 27 çeyrektir büyümesini sürdürüyor. G20, AB, OECD ülkelerine kıyasla da ekonomik performansı, hala diriliğini ve dinamizmini muhafaza ediyor. 2016'nın ilk 8 ayında bütçemiz fazla verdiği gibi, AB tanımlı kamu borçlarının...