18 / 04 / 2024

yavuz sultan selim köprüsü inşaatı

yavuz sultan selim köprüsü inşaatı

İSTANBUL’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle İstanbul Boğazı’nı 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tabliyelerinin tamamlanmasının ardından gözler projenin yaklaşık 116 kilometre uzunluğundaki otoyollarına çevrildi.

Vasip Şahin Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.

DPÜ öğrencileri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ’ nin ( DPÜ ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İstanbul 3. Köprü ve Otoyol Projesi Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu.

Ahmet Misbah Demircan 3. köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde yapılan çalışmaları inceledi.

3. Köprü'ye 22 tabliye konuldu!

İstanbul'un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Araçların geçiş yapacağı 59 çelik tabliyeden 22'si yerleştirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 29 Ekim 2015'te açılacak!

Avrupa ve Anadolu yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde inşaatın yüzde 70’i bitti. Projenin 29 Ekim 2015'te açılması planlanıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı!

Avrupa ve Anadolu yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı. Köprünün her iki yakasında bulunan kuleler 304,5 metreye ulaştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında son durum!

İSTANBUL'un iki yakasını birleştirecek üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar 24 saat esasına göre devam ediyor. Avrupa yakasında 4, Asya yakasında 3 tabliye köprüye yerleştirilmiş durumda.

3. köprüde adım adım sona yaklaşılıyor!

İstanbul'un 3'üncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim'de 7 tabliye köprüye yerleştirildi bile. 2 yaka birbirine adım adım yaklaşırken, SABAH muhabiri de hummalı çalışmaları izledi ve köprüde ilk yürüyüşü yaptı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne zaman bitecek?

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü kuleleri arasında kedi yolu ve ana kablonun yapımında kullanılacak kılavuz halatı çekildi.

Vasip Şahin Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesini gezdi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, inşaatı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün şantiye sahasına ziyarette bulundu. Vali Şahin bu projelerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüksekliği 125 metreye ulaştı!

İstanbul Boğazı'nın 3'üncü gerdanlığının inşaat faaliyetleri tam gaz sürüyor. Köprünün ayakları şimdiden boy göstermeye başladı. Bin 300 kişi büyük özveri ve titizlikle çalışmaya devam ediyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ayak boyları 80 metreye ulaştı!

Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek 3. köprü Yavuz Sultan Selim'in inşaatında çalışan işçiler adeta ölüme meydan okuyor. İki kıtada ayakların boyu 80 metreye ulaşırken, köprünün 2015 yılına yetiştirilebilmesi için geceli gündüzlü çalışılıyor...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatı son hızla devam ediyor!

Boğaz'ın iki yakasını bağlayacak, doğal hayatı korumak için ilk 'ekosistem köprü' şeklinde inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatı son hızla sürüyor. 3 yılda bin 400 hektar alan ağaçlandırılacak...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ayakları yükselmeye başladı!

3. boğaz köprüsünün ayakları yükselmeye başladı. 2015 yılında tamamlanacak 4 milyar TL bütçeli inşaatta mühendisler ve işçiler 24 saat durmadan çalışıyor. Ayakların oturacağı çukurlar deniz seviyesinin 12 metre altına inecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51 hissesi IC İÇTAŞ’a devrediliyor!

Yavuz Sultan Selim’in işletmesinden çekilen İtalyanlardan sonra bu defa bir kötü haber de Fransızlardan geldi. Buna göre Fransız devi Egis, hissesini ortağı IC İÇTAŞ’a devretmeye karar verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine Çinli bankalardan destek!

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin devrinde Çinli yatırımcılar büyük Çinli bankalardan finansman desteği aldı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

KGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisse devri açıklaması!

Karayolları Genel Müdürlüğü, "Bu hisse devri, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir" şeklinde açıklama yaptı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine vize!

Rekabet Kurulu, Astaldi S.P.A'nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerinin IC İçtaş'a devrinin izne tabi olmadığı kararını verdi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yaklaşık 1.5 milyar lira ödeme!

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu’na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. Temmuz ayının son haftasında işletmeci şirkete, 1 ile 1.5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse satışında kur tartışması!

İtalyan Astaldi'nin girdiği mali dar boğaz nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissenin Çinli gruba satış görüşmeleri geçiş ücretlerindeki kur ayarlaması nedeniyle  tıkandı.

yavuz sultan selim köprüsü inşaatı Haberi

yavuz sultan selim köprüsü inşaatı

Şu ana kadar 48 viyadüğü tamamlanan otoyolda 16 viyadükte çalışmalar devam ediyor. Otoyolun pek çok bölümü asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi.


20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!


Proje tamamlandığında 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından işletilecek. 3. Köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak.



İKİ YAKA ÜÇÜNCÜ KEZ BİRLEŞTİ

Yapımına 29 Mayıs 2013 yılında başlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını bir kez daha...