19 / 04 / 2024

yavuz sultan selim köprüsü

yavuz sultan selim köprüsü

Global Yatırım Holding A.Ş., Londra merkezli Centricus Asset Management ve Çinli bir yatırımcının yer aldığı ortak girişim grubu İstanbul 3. köprü hisse alımı için due dilligence sürecini sürdürürken Haziran sonuna kadar Astaldi’ye bağlayıcı teklif sunacak...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Türkiye'nin iftihar projesidir!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen,Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çeçen, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türkiye'nin iftihar projesidir." dedi. 

Mega köprü projeleri gayrimenkul fiyatlarını artırmayı sürdürüyor!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin güzergahlarındaki bölgelerde gayrimenkul değerleri önemli artışlar gösteriyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne uzanan yeni bağlantı yolu hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de geçecek'' dedi.

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

Bağlantı otoyollarıyla Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturulacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile bunların bağlantı otoyollarıyla Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturacağız" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde BASF imzası!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Osmangazi Köprüsü’nden sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde de oluşabilecek korozyon hasarlarına ve kiriş bağlantı detaylarının çok ağır yüklerin aktarımına dayanması için geliştirdiği özel çözümler ile katkı sağladı.

Aksa'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 17 MW'lik jeneratör!

Aksa Jeneratör, Türkiye’nin en prestijli projeleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun aydınlatılması için 17 MW gücünde 35 jeneratör seti kurulumu gerçekleştirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde klip çekildi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, pop müzik yorumcusu Edis'in yeni klibinde mekan olarak kullanıldı."Benim Ol" ve "Olmamış mı" isimli singlelarını 2015'te yayımlayan genç yorumcu, sözleri ve müziği kendisine ait yeni şarkısı "Dudak"ın klibini izleyiciyle buluşturdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul'a çok şey kazandıracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan "Bağlantı yolları tamamıyla bittiği zaman, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün İstanbul’a kazandıracağı çok şeyler var” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti ağır geldi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Uğur Gürses bugünkü yazısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlattı. Gürses, köprün ücretinin ağır vasıta kullanan şöförlere ağır geleceğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses kırıcıları yapılacak mı?

İstanbul'un gürültü ve kirliliğine en uzak semtleri: Zekeriyaköy ve Uskumruköy. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanan otoyolların trafiğe açılmasıyla sessiz ve sakinliğiyle bilinen bu bölge de gürültü kirliliğiyle karşılaştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Akçansa ile yükseldi!

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için “Ülkemize bugüne kadar çok büyük yatırımlar yapmış bir topluluk olarak, bu büyük projenin içinde yer almaktan dolayı oldukça gururluyuz” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51 hissesi IC İÇTAŞ’a devrediliyor!

Yavuz Sultan Selim’in işletmesinden çekilen İtalyanlardan sonra bu defa bir kötü haber de Fransızlardan geldi. Buna göre Fransız devi Egis, hissesini ortağı IC İÇTAŞ’a devretmeye karar verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine Çinli bankalardan destek!

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin devrinde Çinli yatırımcılar büyük Çinli bankalardan finansman desteği aldı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

KGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisse devri açıklaması!

Karayolları Genel Müdürlüğü, "Bu hisse devri, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir" şeklinde açıklama yaptı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine vize!

Rekabet Kurulu, Astaldi S.P.A'nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerinin IC İçtaş'a devrinin izne tabi olmadığı kararını verdi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yaklaşık 1.5 milyar lira ödeme!

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu’na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. Temmuz ayının son haftasında işletmeci şirkete, 1 ile 1.5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse satışında kur tartışması!

İtalyan Astaldi'nin girdiği mali dar boğaz nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissenin Çinli gruba satış görüşmeleri geçiş ücretlerindeki kur ayarlaması nedeniyle  tıkandı.

yavuz sultan selim köprüsü Haberi

yavuz sultan selim köprüsü

Konuya yakın kaynaklara göre Global Yatırım Holding A.Ş., Londra merkezli Centricus Asset Management ve Çinli bir yatırımcının yer aldığı ortak girişim grubu İstanbul üçüncü köprü hisse alımı için due dilligence sürecini sürdürürken Haziran sonuna kadar Astaldi’ye bağlayıcı teklif sunacak.
 
Milliyet'te yer alan habere göre, kaynaklar ortak girişim grubunun İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü işletmesini 1,3 milyar dolar-1,4 milyar dolarda değerlediğini söylüyor. Kaynaklara göre grup köprüdeki yüzde 33’lük Astaldi hissesini en fazla 467 milyon dolara kadar değerledi. Astaldi, Centricus ve Global konuya ilişkin yorumda bulunmadı.
 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yüzde 33’lük Astaldi hissesinin yanı sıra geri kalan hisseler IC Yatırım Holding AŞ’de bulunuyor. Kaynaklardan biri anlaşmanın köprünün yüzde 100’ünün satışıyla sonuçlanabileceğini söyledi.
 
Astaldi’nin internet sitesinde yer alan...