18 / 04 / 2024

yazlık aidatları

yazlık aidatları

Yazlığı olan pek çok kişi kış masraflarının nasıl azaltılabileceğini araştırıyor. Peki yazlıklarda kışın hangi masraflar ödenmeyebilir? İşte ayrıntılar...

İtalyan ISVEA, yazlık evlere fonksiyonel çözümler sunuyor!

Baharın gelişi, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte doğada başlayan canlanma banyolardaki dekorasyonu da etkiliyor. ISVEA Sentimenti Serisi, özellikle yazlık evlerini yenileme sürecinde olanlar için, banyolara derinlik katan, kullanışlı ve fonksiyonel

Moskova'da 33 milyon dolara satılık yazlık!

Rusya'nın başkenti Moskova çevresinde bulunan en pahalı yazlık satışa çıkarıldı. Moskova çevreyoluna 24 kilometre uzaklıkta bulunan en pahalı yazlığın 33 milyon dolar bedelle satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Urla'da yazlık konseptli konut tipi ilgi görüyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Yazlık sezonunu açılmasıyla ilginin arttığı konut tipi yazlıkları anlattı. Tümer, yazlık konseptli konutların en çok Urla'da ilgi gördüğünü söyledi.

Selena Gomez, Malibu'da bir geceliği 8 bin TL'ye yazlık kiraladı!

Selena Gomez, bir geceliği 8 bin TL'ye yazlık kiraladı23 yaşındaki şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, günlüğü 2 bin 900 dolara (yaklaşık 8 bin TL) Malibu'da muhteşem bir yazlık kiraladı.

Gölcük Yazlık Mahalle Konağı'nda sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Konak'ta kurslar, faaliyetler, atölyeler bulunuyor.

Gölcük Yazlık Mahalle Konağı inşaatında sona gelindi!

Gölcük Belediyesinin önem verdiği projelerinden olan ve yapımı tamamlandığında çok amaçlı kullanılacak olan Yazlık Mahalle Konağı projesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Mariah Carey, Malibu'dan günlük 10 bin dolara yazlık kiraladı!

James Packer'la sık sık gündeme gelen Mariah Carey, Malibu'dan yazlık bir malikane kiraladı. Şarkıcının günlük kira bedeli olarak 10 bin dolar ödediği söyleniyor.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Lüks konutların aylık aidatları kira bedelini aşıyor!

İstanbul başta olmak üzere Bodrum, Marmaris gibi yazlık bölgeler de dahil, lüks konutlar neredeyse aylık kira bedelleri kadar aylık ‘aidat ücretleri’ ile dikkat çekiyor. Hatta bazı durumlarda aylık aidatlar kira bedellerini bile aşıyor.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

yazlık aidatları Haberi

yazlık aidatları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, yazlık bir sitedeki iki adet güvenlik ve bakım işlerini sürdüren kişilere ödenen paradan şikayetçi olduğunu belirterek “Bu kimselerin masraf kapısı çok, buralar yazlık, kışın bunlara ödeme yapılmasa olmaz mı?” sorusunu yöneltti.

Tamer Heper, yazlığı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren kış mevsimindeki masraflarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Peki yazlıklarda kışın hangi masraflar ödenmeyebilir? İşte ayrıntılar...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, yazısına "Değerli okuyucum kışın bu kişilere ödeme yapmasanız olur elbette. Nasıl olur?" ifadelerini kullanarak başladı. Bu durumun işe başlayan kişilerle yapılacak olan yazılı anlaşmaya bağlı olduğunu vurgulayan Heper, "Siz yaz ayları için çalıştırmak üzere sözleşme yaparsınız, ücretini, sair haklarını buna göre tanzim edersiniz" şeklinde konuştu. 

Böylece bu kişilerin yaz ayalarında çalışıp kış aylarında ayrılacağını ve yaz...