19 / 04 / 2024

Yedikule Bostanları nerede

Yedikule Bostanları nerede

Yedikule surları bulunan bostanlık alanı ile ilgili imar planını Kadir Topbaş'ın gelen büyük tepkileri nedeniyle veto etmesi üzerine yeniden Meclis'e gelen planı bu kez oybirliği ile ilçesine iadesine karar verildi.

Tarihi Yedikule bostanları imar planı yeniden görüşüldü!

İmar planları gölgesindeki Yedikule Bostanları, bir süre daha varlığını sürdürecek. Yedikule surlarının dibinde bulunan bostanlık alanı ile ilgili imar planını Belediye Meclisi bir kez daha görüştü.

Yedikule bostanları imara açıldı!

Yedikule Zindanı ve paralelindeki surları takip eden ve tarihi bostanlık olarak anılan bölge Belediye Meclisi tarafından imara açıldı. İmar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan süs havuzu durduruldu!

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Real Konaklar Yedikule nerede?

Real Konaklar Yedikule projesinde satışlar başladı. Daire alanlarının 186 ile 368 metrekare arasında değiştiği projede metrekare fiyatları 13 bin TL'den başlıyor. Peki proje tam olarak nerede yer alıyor?

Yedikule Cer İstanbul nerede?

Cer İstanbul projesinde fiyatlar metrekare bazında 11 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Peki Yedikule Cer İstanbul nerede hayata geçiriliyor?

Yedikule Cer İstanbul nerede?

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen Cer İstanbul projesi satışa çıktı. İstanbul'un Yedikule bölgesinde yükselen proje "Nesilden nesile aktarılacak paha biçilemez bir eser" olarak basına tanıtılıyor. 

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

Gülay Yedekçi'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Mahalle sakinleri Yedikule Bostanları'nın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce adeta isyan etti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, bulunduğu bir grupla basın açıklaması yaptı.

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Yedikule Bostanları nerede Haberi

Yedikule Bostanları nerede

Fatih Belediyesi aralından hazırlanan ve geçen ay İstanbul Büyükşehir Belediye Mecfefnin oy çokluğu ile kabul eniği tarihi Yedikule surları bulunan bostanlık alanı ile ilgili imar planını Belediye Meclisi bir kez daha Başkan Kadir Topbaş'ın gelen büyük tepkileri nedeniyle veto etmesi üzerine yeniden Meös'e gelen planı bu kez oybirliği ile "yeniden değerlendirimek üzere ilçesine iadesine" karar...