29 / 03 / 2024

yedikule bostanları

yedikule bostanları

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Gülay Yedekçi'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Mahalle sakinleri Yedikule Bostanları'nın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce adeta isyan etti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, bulunduğu bir grupla basın açıklaması yaptı.

Yedikule Bostanları’nda yıkım yeniden başladı!

Yüzyıllardır sebze üreten bostancıların barakalarının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla Yedikule Bostanları’nda yıkım sesleri yeniden yükseldi. Toplam 60 dönüm olan ekilebilir bostan arazisinin yaklaşık 30 dönümü yok edilmişti.

Yedikule Bostanları yıkılıyor!

Tarihi surların dibinde yer alan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlarda iş makineleri yıkıma başladı. Ekinlerin toplanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bostan işletmecilerine mart ayına kadar süre verilmişti.

1937 yılında İstanbul bostanları şehir dışına çıkarılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, tifo vakalarının artması üzerine şehirde temizlik mücadelesine başlayacakmış. Şehirdeki bostanların kanalizasyon sularıyla sulanması bu tarihi bostanların şehir dışına çıkarılmasını gündeme getirmiş.

Tarihi Yarımadayı imara açan uygulama planına iptal!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tarihi yarımadayı imara açan plandaki 37 maddeyi iptal etti. Böylece Yedikule Bostanları'ndan Kumkapı'ya kadar pek çok alanda yapılaşmanın önüne geçilmiş oldu.

Yedikule bostanları planı reddedildi!

Yedikule surları bulunan bostanlık alanı ile ilgili imar planını Kadir Topbaş'ın gelen büyük tepkileri nedeniyle veto etmesi üzerine yeniden Meclis'e gelen planı bu kez oybirliği ile ilçesine iadesine karar verildi.

Yedikule Bostanları ile ilgili planlar reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın onaylamayıp, tekrar daha görüşülmek üzere veto ettiği, Yedikule’deki tarihi bostanlık alana imar yolunu açan planlar, İBB Meclisi tarafından reddedildi.

Yedikule Bostanları için örgütlerden ortak açıklama!

Yedikule Bostanları'nı korumak için çabalayan örgütler Kocamustafapaşa Dayanışması ve Oruç Baba Parkı Gönüllüleri ortak bir basın açıklaması yayınladı: Topbaş'ın açıklamasına güvenmiyoruz, İstanbul'da yerel yönetim eksikliği var.

Yedikule Bostanları'nda geri adım attılar!

"Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatı" geçen günlerde İBB Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edilmişti. Topbaş dün İBB Meclisi'ne iade ettiğini açıkladı.

Yedikule Bostanları imara açılıyor!

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; İstanbul'daki tarihi surların dibinde yer alan Yedikule Bostanları'nın dönüşümü için Koruma Kurulu kararı doğrultusunda İBB Meclisi'nce Uygulama İmar Planf na işlendi.

Yedikule'de sur çevresindeki bostanlar yok olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'te Yedikule Mahallesi'nin bir kısmına ait Yenileme Avan Projesi'nin 1/1 ( XK ) ölçekli plana işlenmesine ilişkin rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yedikule Bostanları imara açılıyor!

Yedikule’de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alan imara açılıyor. Uygulama planı, CHP ve MHP'nin ret oylarına karşılık kabul edildi.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı etap etap restore edilecek!

16 yüzyıl boyunca tarihe tanıklık eden Yedikule Hisarı, tekrar kapılarını açıyor. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yapının İstanbul'a gelen turistlerin yarım gün daha fazla kalmasını sağlayacak yeni bir rota olacağından bahsetti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harbi Çevik tarafından kuruldu.

Tarihi Yedikule Hisarı ve zindanları restore edilecek!

İstanbul'un fetihten sonra surlara eklenen kısmının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek...

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Karademir ve Harun Gülap tarafından kuruldu.

Cer Loft Yedikule fiyatları!

Ege Yapı'nın Yedikule'de inşa ettiği Cer Loft Yedikule fiyatları 3 milyon 625 bin TL'den başlıyor. Projede lansmana özel yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor...

Yedikule'de devam eden inşaat projesi TBMM gündeminde!

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Yedikule bölgesinde devam eden inşaat projesi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

yedikule bostanları Haberi

yedikule bostanları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bostanlar sisteminin günümüze kadar yaşayan son örneği Yedikule Bostanları'nın, Kentsel Tarım Parkı'nda varlığını sürdüreceği projeyi hayatı geçiriyor.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.


Projeyle İstanbul'un sosyal ve kültür tarihinde önemli yer tutan bostan kültürünü ve kent içerisinde kalmış bostan alanlarının belli bölgelerde tematik olarak korunmasını ve bahçecilik tarihinin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.



Fatih- Hacı Evhaddin Mahallesi'nde yeralan, Tarihi Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı Rehabilitasyon Projesi kapsamında;


Şifa Kafe, Sera ve Atölyeler, Pazar Alanı, Çocuk Oyun Alanı, Bisiklet Yolu, Hasat Lokantası, Şifalı Bitkiler Bahçesi, Çiçekli Bitkiler Bahçesi fonksiyonları yer alacak.




Seralarda; Sebze Üretim Atölyesi, Sera-Yeşilev, Arıcılık Atölyesi, Kompost Atölyesi, Bahçe Yapıları Atölyesi,...