19 / 04 / 2024

Yedikule surları

Yedikule surları

1941 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un harap olan tarihi surlarını yıktıracakmış. Tamirleri mümkün olmayan surların muhafazasında bir fayda görmeyen Belediye, yalnız Edirnekapı ve Yedikule surlarını muhafaza edecekmiş.

Yedikule'de sur çevresindeki bostanlar yok olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'te Yedikule Mahallesi'nin bir kısmına ait Yenileme Avan Projesi'nin 1/1 ( XK ) ölçekli plana işlenmesine ilişkin rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Emlak Konut Fatih Yedikule projesi için ruhsat aldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Fatih Yedikule İmrahor Mahallesi'nde yer alan arsası için ruhsat alındı.

Yedikule Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Yedikule Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

İstanbul Surları'nın tahrip edildiği iddiaları TBMM'de!

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

Topkapı Surları'na çatı monte edildi!

Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin yanındaki alan için yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi.

İstanbul'daki tarihi surların restorasyonu mecliste!

İstanbul'daki tarihi surların restorasyon ve bakım çalışmalarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Topkapı Surları dökülüyor!

Dün Topkapı surlarından deyim yerindeyse ‘başımıza taş yağdı’. Yoldan geçen bir okul servisi kıl payı faciadan kurtuldu.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule surları Haberi

Yedikule surları



Harap olan surlar yıktırılacak


Belediye ile Müzeler İdaresi arasında bir anlaşma yapıldı


    Unkapanı - Yenikapı arasında açılan Gazi Bulvarı üzerindeki eski ve tarihi eserlerin tespit edilmeye başlandığı yazmıştık. 

    Belediye ile Müzeler İdaresi arasında yapılan anlaşmaya göre İstanbul Surları'nın vaziyeti de tayin edilmiştir. İstanbul'un tarihi surlarının mühim bir kısmı harap olmuştur. Tamirleri kabil olmayacağından bu sur parçalarının muhafazasında da bir fayda görülmemektedir. Surların bu harap kısımları tamamıyla yıkılacaktır. 

    Yalnız Yedikule, Edirnekapı gibi sur kapıları tamamıyla muhafaza edilecektir. Bunun için bir proje hazırlanmıştır. Projede muhafaza edilecek surların mevkileri gösterilecek ve diğerleri yıktırılacaktır.

     Diğer taraftan eski...