20 / 04 / 2024

yen inşaat ruhsatları

yen inşaat ruhsatları

Konut pazarında alıcı lehine bir dönemde olduğumuzu söyleyen ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, firmaların yüzde 50-70 maliyet artışına rağmen zam yapamadığını söyledi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Arma 7 Renk projesinin inşaatına başlandı! 303 konut ve 20 ticari alan geliyor!

Adese Gayrimenkul ve Konya Okkalar İnşaat A.Ş. tarafından, hayata geçirilecek "Arma 7 Renk" projesinin yapı ruhsatları 01.06.2022 tarihinde alınarak inşaat çalışmaları başladı.

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

İstanbul'da vakıf üniversitesinin inşaatı durduruldu!

İstanbul'da Arnavutköy’de açılması hedeflenen  vakıf üniversitesinin kampüs inşaatına mühür vuruldu. Mahkeme kararı ile verilen ruhsatlar iptal edildi. 

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

İnşaat malzemeleri sanayisi ilk 9 ayı büyüme ile tamamladı!

Tayfun Küçükoğlu, “İlk çeyrekte yüzde 8,1 büyüyen, ikinci çeyrekte pandeminin etkisiyle yüzde 8 gerileyen, daha sonra üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma yaşayan inşaat malzemeleri sanayimiz ilk 9 ayı tahminlerimizin ve beklentilerimizin üzerinde büyüme ile tamamladı" dedi.

İnşaat ruhsatları iptal edilen vatandaşlardan Datça Belediyesi'ne tepki!

Datça Belediyesi'nin bazı vatandaşların inşaat ruhsatlarını iptal etmesi üzerine, mülk sahipleri belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi

İnşaat sektörü yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor!

Koronavirüs sonrası inşaat sektörü de iş yapma prensibini değiştirdi. Yeni inşaat yapma eğilimini ortaya koyan yapı ruhsatları bu yıl da düşük seyrediyor. Koronalı günlerin gerçekleşmesiyle sektör yeni inşaat projelerine temkinli yaklaşıyor.

Kapaklı Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim!

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleşti. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, indirim ruhsatları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’…

Kazakistan inşaat ruhsatların alınması endekslerinde 1'inci sırada!

Kazakistan'da İş Yapma Kolaylığı 2019 raporunda, gayrimenkul ve inşaat ruhsatların alınması endekslerinde ülkenin lider olduğu açıklandı.

yen inşaat ruhsatları Haberi

yen inşaat ruhsatları

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkul sektörünün sağlıklı gelişimi için yeni inşaat ruhsatlarının arz-talep dengesine bakılarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Akbalık, “Sektöre yeni oyuncular girmeli, yeni projeler de olmalı. Fakat kamu otoritesi ruhsat verirken arz-talep dengesini gözetmeli ve ruhsat sahibinin sermaye yapısını incelemeli. Dünyanın birçok yerinde bu iş böyle, bizde de bu sistemin olması gerekli. Siz bir proje geliştiriyorsunuz, hemen çevrenize kopya projeler geliyor. Hem siz hem de kendileri kaybediyor, ülke kaynakları boşa harcanmış oluyor. Bölgede zaten arz fazlası varken sürü psikolojisiyle gidip oraya ısrarla yeni konut yapmanın anlamı yok. Binlerce stok varsa bir bölgede yeni inşaat da yapılmamalı. Sektörün bundan sonra daha bilinçli bir şekilde evirileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

DEFOLU ÜRÜN KAMBUR OLDU

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre;...