29 / 03 / 2024

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı arsa alanı

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı arsa alanı

Cumhurbaşkanlığı muhabirleri aylardır tartışılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na önceki gün ilk defa Papa’ nın ziyaretiyle girdi. Yeni Cumhurbaşkanlığı binasının mimarisinde Selçuklu izleri ve yeşil mermerler kullanılmış...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam ederken, diğer isimler değişti. İşte ayrıntılar...

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sessiz sedasız toplantı! Kripto paralara ne zaman vergi geleceği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para için toplanıldı. Kripto paralar için yeni şartlar getirildi. İşte detaylar…

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası TBMM gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni konser binası ve logosu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılış konserine katılan ünlü isimler yeni CSO binasını yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni binasının açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önceki gün gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı arsa alanı Haberi

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı arsa alanı

1 numaralı kapıdan içeri alınan ve küçük bir salonda bekletilen medya mensupları, Papa’nın Saraya gelişine yakın saatte, 2 nolu kapıya otobüslerle götürüldü. Ancak inşaat daha bitmediği için içeriden direkt karşılama ve görüşmelerin olacağı ana binaya gidemediler. Tekrar dışarı çıkan medya mensupları başka kapıdan tekrar yerleşkeye girdi.


Ana binaya gelişte ilk izlenimim ise Türkiye değil sanki başka bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı sarayında olduğum oldu. Bol sütunlu ve gösterişli saray, bütün ihtişamıyla duruyordu. Cumhurbaşkanlığı muhabirleri de Papa’nın ziyareti nedeniyle artık Köşk’ten saraya geçiş yapmış oldu.


Ana giriş bölümünde tek bir renk hakim değildi. Yeşil, toz pembe, beyaz, kahverengi. İlk bakışta çatıya kadar olan bina işlemeleri de dikkat çekiyordu. Sarayın ana girişi dışarıdan üç ayrı çatıdan oluşuyor. Yüksek sütunlarla kaplanmış binanın en üst katının minyatür...