19 / 04 / 2024

yeni emlak yasası

yeni emlak yasası

Emlakçılık sektörünün her önüne gelenin yaptığı iş olmaktan çıkacağını belirtenTEMFED Başkanı Taylan," 'Ayakçının' ortadan kalktığı, çok ciddi ceza ve yaptırımların geldiği bir yıl olacak." dedi.

Yeni Emlak Yasası'yla konut sektörü daha hızlı büyüyecek!

TÜİK’in Ağustos 2016 konut satış istatistiklerine göre İstanbul'da Ağustos 2016'da 17 bin 503 konutun satışı yapıldı, bu konutların 390'ı yabancılara satıldı.

Yeni emlak yasasının sektöre getireceği yenilikler neler?

Seymen, “100 binin üzerinde kişiye iş olanağı sağlayan emlak sektörü yeni düzenlemeyle daha şeffaf bir yapıya kavuşacak, kayıt dışı emlak komisyonculuğu yapanlar oyun dışı kalacak.”

Emlak komisyoncuları ve müşavirler yasa bekliyor!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın mağduriyetleri kaldıracağını söyledi. Baygan “Bu yasayla birlikte emlak danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak ve devletin vergi gelirleri artacak” dedi.

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanırken, detayları merak konusu oldu. İşte yeni Airbnb yasası 5 soruda tüm detaylarıyla...

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

E-ticaret Yasası’nın emlak sektöründe rekabeti olumsuz etkilediği gündeme geldi. Sektör temsilcileri, kanunla sisteme yeni sermayenin girişinin yasaklanmasının sektörün büyüme potansiyelini kötü etkilediğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Mekan Gayrimenkul dijital yatırımlarına hız veriyor!

Uzun yıllardır emlak piyasasında başarılı işlere imza atan Mekan Gayrimenkul, dijital yatırımlarına hız vererek iki yeni emlak sitesini hizmete sundu. 

Hürriyet Emlak'tan iki ay ücretsiz üyelik!

Hürriyet Emlak, hem mevcut üyelerin hem de üye olacak yeni emlak ofislerinin faydalanabileceği kampanya ile iki ay ücretsiz üyelik fırsatı sunuyor.

Hürriyet Emlak'tan 2 ay ücretsiz üyelik fırsatı!

Hürriyet Emlak, koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçirmekte olan emlak sektörüne büyük destek paketini açıkladı. Kampanya kapsamında Hürriyet Emlak, hem mevcut üyelerin hem de üye olacak yeni emlak ofislerine 2 ay ücretsiz üyelik fırsatı sunuyor.

Yeni emlak yasasıyla denetimler artacak!

Kıbrıs'ta iş insanı Mehmet Eminoğlu tarafından yapılan “Sahte vekaletle devir” olayının gün yüzüne çıkmasıyla gözler emlak sektöründe yaşanan olumsuzluklara çevrildi...

Şehirlere nefes aldıracak yeni imar yasası onaylandı!

Gökdelenler için sebest olan kat yüksekliği mevzuattan çıkarılırken, kentlerin ‘siluetinin’ korunması yasal karar oldu. Belediyelerin mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltmesi gerekiyor.

yeni emlak yasası Haberi

yeni emlak yasası

Emlak sektörünün daha disiplinli hale getirileceğini ifade eden Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, 3-4 ay içerisinde sektörde çok ciddi bir yapılanma ve düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Hacı Ali Taylan "Emlakçılık her önüne gelenin yaptığı iş olmaktan çıkacak. 'Ayakçının' ortadan kalktığı, çok ciddi ceza ve yaptırımların geldiği bir yıl olacak" dedi.

"2018 emlakçıların aslında bir kader yılı"

Anadolu Ajansı'ndan Halil Fidan'ın haberine göre, meslekle ilgili yaşanan bazı sıkıntıları gidermek için çalışma yürüttüklerini söyleyen Taylan, 2018'in emlak sektörü açısından bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Taylan sözlerine şu şekilde devam etti; "2018 yılı emlakçıların aslında bir kader yılı. Çoğu meslektaşımız belki bu bilgiye sahip değil ama biz yaptığımız toplantılarla, duyurularla, meslektaşlarımızı bu anlamda uyarmaya, bilgilendirmeye çalışıyoruz. 27...