26 / 04 / 2024

yeni havalimanları

yeni havalimanları

CNN International yeni inşa edilen ve yenilenen havalimanlarını listeledi. Listede, dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'da yer aldı.

2017 yeni havalimanlarının yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaşım yatırımları ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, dört şehri daha havalandırarak, 2017'yi havalimanları yılı yapacaklarını vurguladı.

Yeni havalimanları gayrimenkul fiyatlarını artırdı!

İstanbul, Ordu, Rize, Yozgat, Hakkari ve Mersin.. Bu illerin ortak noktası yeni havalimanlarına ev sahipliği yapması. Hizmete açılan, inşası süren ya da planlanan havaalanı projeleri bu illerdeki gayrimenkul fiyatlarını da adeta uçuruyor.

Yeni havalimanları yolda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin '100 kilometrede bir havalimanı hedefi doğrultusunda ihtiyaç duyulan yerlere havalimanı yapılacak, mevcut bazı havalimanlarında ise kapasite artışı ve modernizasyon yapılacak' dedi.

5 yeni havalimanı nereye inşa edilecek?

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor." dedi..

5 yeni havalimanı inşa edilecek!

Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor. Bunların da hizmete girmesiyle 'her 100 kilometrede bir havalimanı' hedefine ulaşılacak" dedi.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarının uzun zamandır kapalı olması TBMM'de!

Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarının uzun zamandır kapalı olması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Türkiye 757 milyar TL'lik yatırımla ulaşımda çağ atladı!

Son 17 senede yapılan 757 milyar TL'lik yatırım, ulaşım alanında Türkiye’ye çağ atlattı. Yeni havalimanları, YHT’ler, bölünmüş yollar, tüneller ve limanlar, Türkiye’yi uluslararası arenada da öne çıkardı.

Bvlgarı, İstanbul Havalimanı'nda yeni butik mağaza açtı!

Unifree Duty Free ve TAV Havalimanları Holding iştiraki olan ATÜ Duty Free, Bvlgari'nin İstanbul Havalimanı'nda açılan yeni butik mağazasını işletecek.

Sani Şener: TAV Havalimanları için hikaye yeni başlıyor!

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada yolcu sayılarının dünyada her yıl yüzde 4-5 büyüdüğünü söyleyerek, "Bu nedenle, TAV Havalimanları için hikaye aslında yeni başlıyor." diye konuştu.

Uçmak için sabırsızlandıran 16 yeni havalimanı!

CNN International yeni inşa edilen ve yenilenen havalimanlarını listeledi. Listede, dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'da yer aldı.

Cumhuriyet resepsiyonunda bir ilk! Yeni Havalimanı'nda yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95'nci kuruluş yıldönümünde ilkler yaşanacak. Dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı 29 Ekim’e denk getirildi...

Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak!

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) konsorsiyumunda yer alan Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk, "Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak" dedi.

yeni havalimanları Haberi

yeni havalimanları

CNN International yeni yapılan ve yenilenen havalimanlarını sıraladı. 'uçmak için sabırsızlandıran' havalimanları listesinde İstanbul Havalimanı'da yer aldı. İşte o havalimanları....

 

1- El-Mektum Uluslararası Havalimanı (Dubai)

Kent merkezinin 37 km kadar güney batısında kalan El Maktum Havalimanı, lojistik, havacılık, ticaret, fuarcılık ve yerleşim yerlerinden oluşuyor. 36 milyar USD’ye mâl olması beklenen bu muazzam projenin aslında 2017 yılında bitirilmesi hedefleniyordu. Kargo kısmı açılmış olsa da beş pist ve üç terminalli proje için henüz net bir açılış tarihi yok.

 

2- Singapur Changi Havalimanı (Singapur)

Terminal 5 için çalışmalarına devam eden Singapur yeni bölümünde dünyanın en uzun kapalı şelalesi olacak ve 2020'lerin ortalarında, mevcut terminallerin doğusuna 50 milyon yıllık yolcu kapasitesi ile açılacak.

 

3- LaGuardia Havalimanı (ABD-New York)

New York'un kalabalık LaGuardia havalimanındaki...