24 / 04 / 2024

yeni imar kanunu

yeni imar kanunu

TBMM, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek...

İmar kanununda gerekli düzeltme yapılmazsa dönüşüm sıkıntıya girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "30 Haziran'da yeni imar kanununda gerekli düzeltmeler yapılmazsa kentsel dönüşüm sıkıntıya girecek." dedi.

2017'de İmar Kanunu'nda yeni düzenleme yapılacak!

Bakanlığının 2017 bütçesini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki “Terör örgütünün Güneydoğu’da kullanılamaz hale getirdiği evlerin yerine 36 bin yeni konut yapılacak. Bu yıl sonunda ilk teslimatların yapılması planlanıyor” dedi.

Yeni imar kanunu 2017 yılı başında hazır olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni imar kanunun 2016 sonunda, 2017 yılı başında hazır olacağını belirterek, "Yeni düzenlemeyle beraber bediyeler arasında yaşanan haksız rekabet de sona erecek" dedi.

Yeni imar yönetmeliği ne zaman uygulanacak?

8 Eylül 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte 1/ 1000’lik parsellerde yapılacak inşaatlar hakkında esaslara yer verilen yeni imar yönetmeliği ne zaman uygulanacak? İşte yanıtı..

Yeni İmar Kanunu ile otopark kapasitesi yüzde 50 artacak!

Yeni İmar Kanunu araç trafiğinin de önüne geçecek. Mevcut otopark alanlarının içine giren katlı otomatik park sistemleri otopark kapasitesini 50'ye katlayacak..

Yeni İmar Kanunu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Sıfır kilometrelik bir İmar Kanunu hazırlayıp inşallah toplumun huzuruna sunacağız. Çünkü İmar Kanunumuz biraz yamalı bohçaya dönmüş ve eksikleri var" dedi.

Onur Öngün: Rant vergisi yüzyılın reformu!

Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün,"Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan kanun tasarısının gayrimenkul ve inşaat sektörü açısından "yüzyılın reformu" olduğunu belirtti.

Sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Kanunu ’nda değişiklik öngören yeni tasarı sosyal alanlara da yeni düzenleme getiriyor. İşte sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı...

Yeni imar kanunu tasarısında neler var?

İmar Kanunu, yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenleniyor. Peki, çalışmaları devam eden yeni imar kanunu tasarısında neler var?

Yeni imar kanunu ne zaman çıkacak?

Yeni imar kanunu hakkındaki çalışmalar devam ediyor. Yapılan düzenlemelere göre, talep halinde, özel mezarlık alanları ayrılabilecek. Peki, yeni imar kanunu ne zaman çıkacak? İşte yanıtı..

Yeni imar kanunu taslağı 2014!

İmar Kanunu'nda yapılan değişiklikleri kapsayan yeni İmar Kanunu için çalışmalar devam ediyor. Yeni imar kanunu taslağı 2014 kapsamında SİT alanları ile ilgili yeni düzenlemelere de yer veriliyor...

1 Haziran'da imarda neler değişecek?

İmar yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler arsa sahibini ve inşaat müteahhitlerini yakından ilgilendiriyor. Peki, 1 Haziran'da imarda neler değişecek? İmar yönetmeliği esasları nelerdir? İşte yeni imar yönetmeliği hükümleri..

Ali Güvenç Kiraz: Yeni imar kanununda da rant kesintisi yapılacak!

Avukat Ali Güvenç KİRAZ bu yazısında gayrimenkulde sıkıntı yaratabilecek sorunları değerlendirerek ' Kentsel rant vergisi ile birlikte yeni imar kanununda rans kesintisi yapılacak ' dedi.

Yeni imar kanunu 2014!

3 Mayıs 1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında, en son 17 Aralık 2009 tarihinde 27435 sayılı Resmi Gazete'de değişiklik yapıldı. Yeni imar kanununda 28. maddede değişiklikler söz konusu...

Yeni İmar Kanunu neler getirdi? 

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa, 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Peki bu kadar gündemde olan Yeni İmar Kanunu neler getirdi? İşte merak edilen detaylar...

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

Yeni imar planı teklifi TBMM'den geçti!

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planları 'nazım' ve 'uygulama' olarak bölünecek.

İmar Kanunu'ndaki yeni düzenleme yasalaştı!

1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak....

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı!

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Bursa Gökdere için yeni imar planı hazırlanacak!

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanması için imzalar atıldı. 

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Trabzon'da yeni imar planları kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı kapsamında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 

Demre için yeni imar planları hazırlanıyor!

Antalya'da yeni imar planları için çalışmalar hızla devam ediyor. Demre için yeni imar planları hazırlanıyor.

yeni imar kanunu Haberi

yeni imar kanunu

Meclis, Elazığ depreminin sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek.

Artık binalar istenildiği kadar yükselikte inşa edilemeyecek. Mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikler, belediyelerce 1 Temmuz 2021 taririne kadar düzeltilecek.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; depremden önce Meclis’e sunulup komisyondan geçen imar düzenlemesi Genel Kurul’un gündeminde ilk sırada yer alıyor. 

Düzenlemeye göre, belediyeler, mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltecek. 

Eğer belediyeler bu tarihe kadar düzenleme yapmaz ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu doğrudan uygulayacak. Bu durumda çıkacak masraf yüzde 100 arttırılarak belediyeden tahsil edilecek.

Söz konusu eeklif, mevcut yüksek yapılarla ilgili kısıtlama getirmiyor. Kat sınırlaması, inşaata başlanmayan planlarla ilgili uygulanacak. Bundan sonra, kaçak olduğu belirlenen yapı hem yıkılacak hem de para...