20 / 04 / 2024

yeni imar yönetmeliği 2017

yeni imar yönetmeliği 2017

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

10 maddede Yeni İmar Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler!

Yeni İmar Yönetmeliği yürürlüğe girmeden önce hangi maddelerinde hangi değişiklikler yapıldı? İşte Yeni İmar Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler..

Ereğli İmar Müdürlüğü yeni imar yönetmeliği için çalıştı!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği için fazla mesai yaptı.

Yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün taleplerine göre düzenlendi!

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni imar yönetmeliği inşaat sektörünün talepleriyle yeniden düzenlendi. Mevzuata uygun alınan inşaat ruhsatı ile yapılan projeler, imar planı iptalleriyle akamete uğramayacak.

Yeni İmar Yönetmeliği 10 gün sonra yürürlükte!

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği 10 gün sonra yürürlüğe girecek. İşte yönetmeliğin genel ilkeleri..

Yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri!

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği 1 Ekim itibari ile yürürlüğe giriyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri neler?

Yeni İmar Yönetmeliği 1 ay sonra yürürlükte!

Yeni İmar Yönetmeliği 1 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, bu süreçte mevcut yapı ruhsatı başvuruları ne olacak? Mevcut teşekkül ne olacak? İşte yanıtı..

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar!

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar nelerdir? Yönetmelik hükümleri hangi hallerde uygulanmayacak?

Planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017!

Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017 ne zaman?

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak..

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

stüdyo dairelerin bundan sonra imar projelerine dahil edilmemesini içeren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi. Peki Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği neleri değiştirecek?

Stüdyo daireler artık yasak!

Henüz yeni bir uzatma kararı gelmeyen Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yürürlüğe giriyor. Yönetmelik gereğince, stüdyo daireler yasaklandı..

Şehirler dikey yerine yatay gelişecek!

'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği' ile şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesi planlanıyor.

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul İmar Yönetmeliği'ni yeniden düzenleyeceğiz!

CHP İBB Başkan Adayı İmamoğlu, "İstanbul İmar Yönetmeliği'ne getireceğimiz yeni düzenlemeyle 10 bin metrekare üzerindeki parsellerde yapılacak site tipi konut projelerinde, kamu-özel ortaklığı ile 100 çocuklu kreş yapmak zorunlu hale getirilecek" dedi...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte bazı önemli esaslar yer aldı. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sene başında yürürlüğe konulan İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme yapıldı. İstanbul İmar Yönetmeliği Değişiklik Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İstanbul İmar Yönetmeliği ikinci kez değişti!

İmar Yönetmeliği'nde ikinci kez yapılan düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, parsel ayırma, birleştirme ve parsel sınırı düzenlemesi ile ilgili kısıtlamalardan muaf tutuldu...

İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran'da!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Işığında İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

yeni imar yönetmeliği 2017 Haberi

yeni imar yönetmeliği 2017

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş bugünkü köşesinde dün açıklanan yapı izin istatistiklerini değerlendirdi. İşte, Alaattin Aktaş'ın yazısı..


İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri harekete geçirdi ve yapı ruhsatı alınan daire sayısı yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 500 bin adetle rekor kırdı.

1 Ekim’den itibaren yeni döneme geçilecek ve inşaatlara bazı yasakların getirilecek olması, bu yeni dönem öncesinde yoğun bir ruhsat başvurusu yaşanması sonucunu doğurdu. Yılın ilk dokuz aylık döneminde 1 milyon 106 bin daire için yapı ruhsatı alındı. Bir başka ifadeyle yılın üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı alınan daire sayısı 486 bin olarak gerçekleşti. 


Üçüncü çeyrekteki bu artışla birlikte ilk dokuz ayda ulaşılan 1 milyon 106 binlik daire sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki 705 bine göre yüzde...