25 / 04 / 2024

yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri

yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği 1 Ekim itibari ile yürürlüğe giriyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri neler?

Yeni imar yönetmeliği 2014!

2013 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 'nin 48 maddesi değişti. Peki, yeni imar yönetmeliğindeki değişiklikler nelerdir? İşte yanıtı..

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Planlı alanlar imar yönetmeliğinde değişiklik 2020!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31065 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelikte yapı projelerini inceleyecek kişinin tanımlamasına yer verildi..

Yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih TBMM'de!

Ülkemizdeki asbest maruziyeti oranının yüksekliği ve yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Didim'de imar yönetmeliğindeki değişiklikler konuşuldu!

Didim Ticaret Odası, İmar yönetmeliğinin getirdiği yeni düzenlemelerle ilgili sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri Haberi

yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri

Yeni İmar Yönetmeliği 1 Ekim 2017 tarihi ile yürürlüğe giriyor. Yönetmelik inşaat sektörüne bazı yenilikler getiriyor. Bu kapsamda stüdyo dairelerin yapımına yasak getiren yönetmelikte emsal oranları da değişiyor.


Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor. Yeni imar yönetmeliğinin getirdikleri ve genel ilkeleri şu şekilde sıralanıyor:


Genel İlkeler


(1) Uygulama imar planı olmayan veya mülkiyeti sorunlu olan alanlarda yapı ruhsatı düzenlenemez.


(2) Alt kademe planların, üst kademe planların kesinleştiği tarihten itibaren en geç bir yıl içinde ilgili idarece üst kademe planlara uygun hale getirilmesi zorunludur. Aksi halde, üst kademe planları onaylayan kurum ve kuruluşlar, alt kademe planları en geç altı ay içinde üst kademe...