28 / 03 / 2024

Yeni İpek Yolu 2015

Yeni İpek Yolu 2015

Çin’in ‘Bir Kuşak Bir Yol projesi’ ile yeni İpek Yolu kuruluyor. Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, “Yeni İpek Yolu projesinde çok sayıda yol var. Ancak her yol, nereden geçerse geçsin, mutlaka Türkiye’den geçecek” dedi.

Şok market 25 TL ve üzeri alışverişlerde fiyatları indirdi! Şok 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Şok marketlerde sık sık 25 TL ve üzeri alışverişler için seçili ürünleri hesaplı fiyatlarıyla satışa koyuyor. Bu haftada yeni pek çok ürün kasa arkası olarak 25 TL ve üzeri alışverişlerde indirimli satılacak. İşte o ürünler...

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Yeni bisiklet yolu projeleri yolda!

Ülke genelinde 49 kilometrelik bisiklet yolu projelerinin inşaat devam ederken 300 kilometrelik bisiklet yolu için çalışmalar devam ediyor.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Moskova'da paralı yeni çevre yolu inşa edilecek!

Moskova Belediyesi, MKAD olarak bilinen çevre yolunun güney kısmına Solntsevo'dan Jeleznodorojnıy'e kadar uzanacak çevre yolu inşa edecek...

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Yeni Zigana Tüneli'nde ışığa 11 kilometre kaldı!

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 62 seviyesine ulaşıldı.

152 kilometrelik hızlı tren hattı ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "1.889 kilometre yüksek hızlı tren, bin 786 kilometre hızlı tren ve 429 kilometre konvansiyonel olmak üzere toplam 4 bin 104 kilometre yeni demir yolu yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Yeni İpek Yolu 2015 Haberi

Yeni İpek Yolu 2015

Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, gündemdeki kritik sorunlara ve Çin’in ‘Bir Kuşak Bir Yol’ projesine ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Çin’in yeni İpek Yolu projesi ‘Bir Kuşak Bir Yol’un, Çin’den Türkiye’ye kadar uzanan hattaki tüm ülkeleri olumlu etkileyeceğini ve bu ülkeler arasında işbirliği sağlayacağını belirten Hongyang, “Yeni İpek Yolu projesinde çok sayıda yollar var. Ancak her yol, nereden geçerse geçsin, mutlaka Türkiye’den geçecek” dedi.


‘Yürek birliği’ olacak

Hongyang, Milliyet ekibini elçilikte misafir ederek, uzun yıllara yayılacak olan yeni İpek Yolu projesi ‘Bir Kuşak Bir Yol’ konusunda bilgi verdi. 2 bin sene önce oluşturulan, Çin’den başlayıp, Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Türkiye, Yunanistan üzerinden Roma’ya uzanan İpek Yolu’nu yeniden yaşama geçirmek için harekete geçen Çin, bölge ülkelerinin tamamından destek aldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ‘İpek Yolu...