23 / 04 / 2024

yeni kabine

yeni kabine

‘Yatırıma ve üretime dayalı büyüyen Türkiye’ parolasıyla yola koyulan yeni bakanlar kurulu, iş dünyası olarak ‘fırsat kabinesi’ olarak tanımlanıyor.

Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu' nda değişen 10 ismi açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina' ya gelerek açıklama yaptı...

Vergisiz cep telefonunda yeni düzenlemeler: Takip sistemi kurulacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine sağlanacak cep telefonu ve bilgisayar desteğinin ayrıntılarını paylaştı. Vergisiz mobil cihaz düzenlemesi hakkında yeni bilgiler açığa kavuştu. İşte yeni sistemin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi verilecek! Şartlar belli oldu! Hemen bakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni evlenen çiftler için faiz kredi fırsatı sunacaklarını açıkladı. Dünkü Kabine sonrası detaylar belli olmaya başladı. Peki evlilik kredisi ne kadar, başvuru şartları ne? Hemen başvurun! İşte evlilik kredisi ile ilgili ayrıntılar...

Yeni kabine sonrası dolarda korkutan senaryo! İslam Memiş'ten kötü haber geldi!

İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmasından sonra ekonominin nasıl ilerleyeceğine dair yorumda bulundu. İşte detaylar!

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro 10 gün sonra böyle olacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine sonrası Euro güne rekorla başladı. Avrupa Merkez Bankası'ndan ise kritik açıklama geldi. Euro 10 gün sonra böyle olacak. 

Dolarda yeni rekor! Doların geleceği en yüksek rakam belli oldu! Son dakika dolar gelişmesi

Dolar/TL kuru haftabın ilk işlem gününe 21,12 lira ile başladı. Dolarda Kabine sonrası yeni rekor görülürken, doların geleceği en yüksek rakam belli oldu. Son dakika dolar gelişmesi.

Borsada ‘Mehmet Şimşek’ coşkusu! Endeks yeniden 5 bin puanı aştı! İşte en çok kazandıran hisseler!

Yeni kabine heyecanı ve Mehmet Şimşek’in yeniden ekonomi yönetimine geçeceğine ilişkin haberler borsayı coşturdu. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 3’ün üzerinde kazançla uzun bir aranın ardından yeniden 5 bin puanın üzerine tırmandı.

Yeni Kabine öncesi dolar yeni rekora koşuyor! 

28 Mayıs seçimi sonrasında ekonomi yönetiminde imlerin olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Piyasalar oldukça hareketli geçerken yeni Kabine öncesi dolar yeni rekora koşuyor! 

Piyasalar Mehmet Şimşek ismini fiyatlamaya başladı!

Yeni kabine yarın akşam saatlerinde belli olacak. Eski bakan Mehmet Şimşek'in kabinede yer alabileceğine dair beklentiler piyasaları olumlu etkiledi. Borsa bu hafta yüzde 12 yükseldi.

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in geçeceğine ilişkin haberler piyasalarda olumlu hava yaratırken, piyasa çevreleri yeni kabine için kritik tarih olan 2 Haziran’a dikkat çekti. Uzmanlar, 2 Haziran Cuma gününe kadar borsada yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.

Dolar tarihi zirvesini gördü! Piyasaların gözü Kabine Toplantısı ile Hazine ihalelerinde! Piyasaları neler bekliyor? 

Dolar/TL sınırlı yükselerek yeni zirve olan 18.61'e geçtiğimiz hafta ulaşarak, bugüne yatay seyirle başladı. Piyasalarda kabine toplantısı, Hazine ihaleleri ve işsizlik verisi takip ediliyor. İşte piyasalardaki son durum...

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı son buldu. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimi müjdesi verdi. İşte yeni KDV indirimlerinin tüm detayları...

yeni kabine Haberi

yeni kabine

Yeni dönemde öncelik üreterek büyüyen ekonomi olacak. Mali disiplinden taviz vermeden yatırımcıya her türlü kolaylıklar sağlanacak.


İş dünyası yeni kabineyi ‘fırsat kabinesi’ olarak görüyor. Bu pozitif algının en önemli göstergesi para piyasalarında yaşandı. Borsa İstanbul (BIST) dün yüzde 3.48 yükseldi. Dolar/TL kuru ise sert şekilde gerileyerek 2.94 TL’lere kadar indi. 


KOD ADI: İCRACI HÜKÜMET 


Başbakan Binali Yıldırım önderliğindeki yeni kabine için herkesin üzerinde uzlaştığı tek bir başlık var: “İcracı Hükümet.” Başbakan Binali Yıldırım da bunun sinyallerini dünkü konuşmasında net şekilde verdi.  Eski anayasa ile Türkiye’nin 2023 hedeflerine gidemeyeceğini vurgulayan Binali Yıldırım, şöyle devam etti: “Yeni dönemde Türkiye'nin mali disiplininden asla taviz vermeden yatırımlarının artırılması için üretimi, istihdamı teşvik edeceğiz. Adeta yatırımcının önüne halı sereceğiz.” 


HER KESİME MÜJDE 


Binali Yıldırım’ın yeni dönem müjdeleri arasında emekli-çalışan...