24 / 04 / 2024

Yeni konut nedir

Yeni konut nedir

2015 Şubat ayında konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttı. İnişli çıkışlı döviz kuru, faiz tartışmaları ve seçim trafiği satışların hızını kesemedi. Sektör, gayrimenkul yatırımını ‘sakin liman’ olarak tanımlıyor..

TOKİ Balıkesir Bigadiç 100 bin yeni konut başvuru şartları 2020!

TOKİ Balıkesir Bigadiç 100 bin yeni konut başvuru şartları 2020 haberimizde yer alıyor. TOKİ Balıkesir Bigadiç 100 bin yeni konut başvuru tarihleri nedir? TOKİ Balıkesir Bigadiç 100 bin yeni konut fiyatları ne kadar? İşte yanıtları...

Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyacı var!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ercan Keskiner, Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Keskiner, ikamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'e 19 bin yeni konut!

Ekonomist'in haberine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de 41 yeni proje ile 19 bin yeni konut yapılacak. İşte il il projeler ve metrekare satış fiyatları...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Ekim'de yüzde 0,73 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ekim ayında bir önceki aya göre %0.73 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre %7.72 oranında artış gerçekleşti.

İzmir’de yeni konut projeleri için düğmeye basıldı!

Altyapı ve ulaşım yatırımlarının devam ettiği İzmir’de, yeni konut projeleri için düğmeye basıldı. 3 milyar liraya yakın yatırım değeriyle yükselecek projeler sırayla devreye girecek.

Yeni konut fiyatları eylülde artış gösterdi!

"Reidin-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1.30 arttı.

TOKİ 2016'da 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

TOKİ 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

Kahramanmaraş'a 10 bin yeni konut yapılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kente 10 bin yeni konut yapılacağını söyledi. Son 1,5 yılda yaptıklarını anlatmak için gazetecilerle bir araya gelen Erkoç, yeni yapacakları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Çin'de yeni konut fiyatları yüzde 0,2 arttı!

Çin'de bugün açıklanan verilere göre, ülkenin 70 büyük kentinde yeni konut fiyatları aylık yüzde 0,2 arttı. Böylece ülkede yeni konut fiyatları, arka arkaya beşinci ayda da yükselişini sürdürdü.

Yeni konut fiyatları bir yılda 8.35 arttı!

REIDIN Gayrimenkul ve Gayıimenkul Yatırını Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan 'Yeni konut Fiyat Endeksi'ne göre yeni konut fiyatlarında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8.35 artış meydana geldi.

Eylülde yeni konut fiyatları artış yaşandı!

"Reidin–Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1,30 arttı.

Yeni konut fiyatları Eylül'de artış gösterdi!

"REIDIN-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1.30 arttı.

Yeni konut nedir Haberi

Yeni konut nedir

Türkiye genelinde şubat ayında 95 bin 21 konut satıldı. Geçen yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 15 artış gösterdi. Özellikle döviz kurunun dengesiz bir yol izlemesi ve faiz tartışmalarının gölgesinde artan satışlar sektörde yüzleri güldürdü.


Yeni konuta talep fazla

Türkiye İstatistik Kurumu şubat ayı konut satış verilerine göre İstanbul 17 bin 690 konutla en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u, 11 bin 63 konut satışıyla Ankara, 5 bin 850 konutla İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari ve Ardahan, 29 konut ile Bayburt oldu.

Sektörde özellikle ilk defa satılan konutlarda da artış yaşanması şubatın önemli bir verisi olarak kabul ediliyor. Türkiye genelinde 40 bin 662 konut şubatta ilk defa satıldı. İlk defa satılan konut sayısı geçen...