19 / 04 / 2024

yeni konut

yeni konut

Adana, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor.

Konut satışında Nisan ayında rekor kırıldı!

Konut satışları, şubat ve mart ayındaki yakaladığı ivmeyi nisanda artırarak sürdürürken kredili satışlarda rekor kırıldı. Nisanda toplam konut satışı yüzde 42.7 artarak 119 bin 317 adet olurken, ipotekli yani kredili satışlar 46 bin 63 bine ulaştı.

2015'te yeni konuta talep arttı!

2015 Şubat ayında konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttı. İnişli çıkışlı döviz kuru, faiz tartışmaları ve seçim trafiği satışların hızını kesemedi. Sektör, gayrimenkul yatırımını ‘sakin liman’ olarak tanımlıyor..

Yeni konutta fiyat artışı 2014'te yavaşladı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü.

Her yıl 650 bin yeni konuta ihtiyaç var!

Ömer Faruk Çelik, Türkiye'deki nüfus artışından dolayı her yıl 650 bin yeni konut üretilmesi ve 6 milyon depreme dayanıksız binanın da yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade etti.

Yeni konutlar 1 milyar dolara 'doğal' oluyor

Mermer, traverten, bazalt ve granit gibi yapı ürünlerini kapsayan doğal taş sektörü, konutlarda 'doğal' yapı ürünleri kullanımı trendiyle büyüyor.

Yeni konutlarda KDV yüzde 8 ile yüzde 18 arasında!

Yeni KDV uygulamasına göre, konut alımlarında KDV oranı arsanın metrekare değerine göre belirlenecek....

İsrail, 2 bin 600 konutluk inşaata başlama kararı aldı!

İsrail'den yeni inşaat kararı -İsrail, Filistin hakimiyetindeki Doğu Kudüs bölgesinde 2 bin 600 konutluk yeni inşaat kararı aldı...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat'ta yüzde 0,66 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat 2016 Raporu açıklandı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Şubat'ta yüzde 0,66 arttı.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Ocak'ta yüzde 0,48 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Ocak 2016 Raporu açıklandı. Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ocak ayında bir önceki aya göre %0.48 oranında arttı.

İsrail Batı Şeria'da 153 yeni konut inşa edilecek!

İsrail'deki Şimdi Barış Hareketi Genel Sekreteri Yariv Oppenheimer'in yaptığı açıklamaya göre, İsrail hükümeti Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 153 yeni konut inşasını onayladı.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık'ta yüzde 0,42 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık 2015 Raporu açıklandı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık'ta yüzde 0,42 arttı.

Emekliler Derneği'nin yeni konut projesi TOKİ'den onay bekliyor!

1472 Konutu hayata geçiren Emekliler Derneği'nin yeni konut projesine Vali Azmi Çelik onay verdi. Başkan Hüseyin Ekmen, yeni projenin TOKİ tarafından onaylanmasını beklediklerini söyledi...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Kasım'da yüzde 0,79 arttı!

GYODER ve Reidin Yeni Konut Fiyat Endeksi Kasım 2015 Raporu açıklandı. Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.79 oranında arttı.

Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyacı var!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ercan Keskiner, Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Keskiner, ikamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'e 19 bin yeni konut!

Ekonomist'in haberine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de 41 yeni proje ile 19 bin yeni konut yapılacak. İşte il il projeler ve metrekare satış fiyatları...

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Ekim'de yüzde 0,73 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ekim ayında bir önceki aya göre %0.73 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre %7.72 oranında artış gerçekleşti.

İzmir’de yeni konut projeleri için düğmeye basıldı!

Altyapı ve ulaşım yatırımlarının devam ettiği İzmir’de, yeni konut projeleri için düğmeye basıldı. 3 milyar liraya yakın yatırım değeriyle yükselecek projeler sırayla devreye girecek.

Yeni konut fiyatları eylülde artış gösterdi!

"Reidin-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1.30 arttı.

TOKİ 2016'da 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

TOKİ 60 bin yeni konut üretecek!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut hedefi bulunan TOKİ, 2016’da kendi rekorunu kırarak 60 bin yeni konut üretecek. Kurum seçim sonrası Anadolu Yakası’nda dar gelirliler için büyük çaplı bir projeyi hayata geçirecek.

yeni konut Haberi

yeni konut

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre 2015 yılının Ocak ve Şubat aylarında satılan toplam 181.188 konutun 78.633 adedi ilk satış olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı döneminde gerçekleşen 186.259 konut satışının 87,486 tanesini ilk satışlar oluşturdu. Adana, geçen yıla göre yeni konut satışının artış gösterdiği iller arasında yer aldı. Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesinin verileri de gayrimenkul alıcılarının yeni konuta olan ilgisindeki artışı ortaya koyuyor. Şu anda 78 tanesi Adana'dan olmak üzere çoğunluğu yeni, 4 binin üzerinde markalı konut projesini bir arada sergileyen 3DKonut.com'u bu yılın ilk iki ayında ziyaret eden kullanıcıların oranı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 437 artış gösterdi. Rakamlara göre Türkiye genelinde 2016 yılında, ilk satışlar yani...