19 / 04 / 2024

yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası

yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası

Kira Kanunu gereğince, kiraya konu olan evi sonradan edinen kişi, bu eve ihtiyacı olması halinde kiracıdan tahliyesini bir dilekçe ile isteyebiliyor. İşte yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Aremas Gayrimenkul İstanbul kentsel dönüşümü için yeni model önerisinde bulundu!

Aremas Gayrimenkul, İstanbul'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun belirterek, yeni bir model önerisinde bulundu. 

Gürpınar Belediyesi'nden TOKİ müjdesi! 112 adet yeni konut inşa edilecek!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçedeki konut ihtiyacını karşılayacak ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak projeyi duyurdu. İlçeye TOKİ aracılığıyla 112 adet yeni konut ve iş yeri inşa edilecek.

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Konutta arz talebi karşılayamadı, yılda 750 bin konut Türkiye'ye yetmiyor!

Türkiye'de yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyon civarında. Ancak son 10 yılda üretim 750 binin altında kaldı. Bu kapsamda arz talep dengesizliği ev fiyatlarının artmasını tetikledi. İşte detaylar...

İş Bankası'ndan paraya ihtiyacı olanlara müjde

İş Bankası'ndan paraya ihtiyacı olan vatandaşlara gülzel bir haber geldi. Banka tarafından yeni kredi paketi açıklandı.

Akbank'tan son dakika müjdesi! Nakit ihtiyacı olana tek SMS ile 45 bin TL kredi!

Akbank, müşterilerine kolaylıkla kredi kullanma imkanı sağlayan bir kampanya başlattı. Nakit ihtiyacı olanlara yönelik sunulan bu fırsatla, sadece bir SMS ile 45 bin TL kredi alabilirsiniz. Akbank'ın yeni kampanyası, kredi kullanımını daha da kolaylaştırarak dikkatleri üzerine çekiyor. İşte ayrıntıl

Halkbank nakit ihtiyacı olanlara müjdeyi verdi! Başvuran anında krediyi alacak!

Halkbank, kamu bankaları arasında önemli bir konuma sahiptir ve müşterilerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Son açıklamasında, nakit ihtiyacı olan müşterilerine yönelik yeni bir hizmet sunulacağı belirtilmiştir. Ayrıntılar için okumaya devam edin.

Paraya sıkışan soluğu ING Bank’ta alacak! 20 bin TL’lik yeni kredi kampanyası açıklandı…

ING Bank’ın düşük faizli yeni ihtiyaç kredisi kampanyası acil para ihtiyacı olan vatandaşları sevindirecek. Bankadan yapılan açıklamada, 100 TL kredi tahsis bedeliyle 20.000 TL kredi çekilebileceği bildirildi. İşte kampanya detayları…

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası Haberi

yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası

Yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği!

Kira Kanunu gereğince, kiraya konu olan evi sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu bulunması halinde kiracıdan evi boşaltmasını isteyebiliyor.


Bu noktada yeni malikin edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Böylece yeni malik, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir. Yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası dilekçesi:


............... MAHKEMESİNE



DAVACI              ...