26 / 04 / 2024

yeni nesil yapılar

yeni nesil yapılar

Teknolojinin yaşantımıza girmediği bir konu yokİş hayatımızın dışında ileri teknolojik detaylar özel hayatımızın içine de girmeye başladı.

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, merakla beklenen yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.

6 bin TL ve üstü maaş alanlara sürpriz zam kararı! Yeni zamlı maaşlar kalem kalem hesaplandı! İşte yeni maaşlar...

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58 olarak duyurdu. Fakat enflasyonun yüzde 60'lara yaklaşması ile beraber yeni hesaplamalar yapıldı. Bu kapsamda, minimum emekli aylığının 10 bin TL'nin üzerine çıkması öngörülüyor. İşte kalem kalem yeni zamlı maaşlar...

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

Temmuz ayına kısa süre kala memur maaş zamlarının ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Peki, En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Prefabrik ve konteyner yapılar için karar! Artık KDV alacağında…

Prefabrik ile birlikte konteyner yapıların KDV tutarlarına dair yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

İmal edilecek olan araçların yüksek güvenlik ve düşük emisyon seyirlerinde olması ve aynı zamanda kara yollarındaki can ve mal güvenliğinin yükseltilmesi ile birlikte daha çevreci araçların kullanımının olabilmesi için yeni nesil güvenlik sistemleri ile ilgili düzenleme yapıldı. İşte detaylar…

Yeni Nesil Teknik Yapı Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Nesil Teknik Yapı Hafriyat İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta Hasan Gümüşsoy tarafından kuruldu.

Bursa'daki yapılar depreme hazırlanmalı!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa'daki yapıların depreme dayanıklılığını kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın 'Vatandaş gönül rahatlığıyla yeni konutta bile oturamayacak mı?' başlıklı yazısı...

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

yeni nesil yapılar Haberi

yeni nesil yapılar


Teknolojinin her alanımızda yer almasıyla birlikte bir çok sektör de bu gelişmeden payını aldı. Son yıllarda fazlaca duymaya başladığımız "yeni nesil yapı" kavramı artık gayrimenkul sektöründe günlük lisan içine yerleşmeye başladı. Bu tür yapılar sadece teknoloji kullanan, karmaşık sistemleri bir arada bulunduran binalar değildir. İçinde yaşayanların çalışma ve yaşama konforunu arttırırken, güvenliklerini sağlayan, sürekli değişen yaşam standartları ve eğilimleri çerçevesinde tüketicilerin beklentilerine en az yatırımla gerekli cevapları sunabilen, enerji verimliliği için doğal enerji kaynaklarını akıllıca bir arada kullanabilen , çevreye duyarlı, değişimlere karşı esnek yapılardır. Yeni nesilden kasıt aslında kullanım ve sağladıkları olanaklar bakımından diğer binalardan farklılaşan, ayrışan demektir. Yeni nesil yapılar daha zarif, daha uzun ömürlü, daha az enerji kullanan, daha sağlam yapılardır. Bu...