24 / 04 / 2024

yeni tapu sistemi

yeni tapu sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) İşbirliği Hasar Tespit Tanıtım Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Emeklilikte hem sistem hem aylık bağlama oranı değişiyor! Milyonlara çifte emekli maaşı fırsatı! SON DAKİKA! 

Yeni emeklilik sistemi için 12. Kalkınma Planı ile düğmeye basılıyor. Söz konusu plan ile emekli maaşı sistemi ve emeklilik kriterleri değişiyor. İşte detaylar...

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Yeni emeklilik sistemi geliyor! Maaş kesintisi detayı

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde sona gelindi. Çalışanın maaşından yüzde 3 kesinti yapılması planlanırken kıdem tazminatında değişiklik olmayacağı belirtiliyor. İşte tüm detaylar...

yeni tapu sistemi Haberi

yeni tapu sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) İşbirliği Hasar Tespit Tanıtım Toplantısı bugün düzenlendi. İl müdürlerine ulaşılabilir olmaları konusunda da çağrıda bulunan Özhaseki, yapılan memnuniyet anketlerinde 2017'de Bakanlığın memnuniyet oranın yüzde 90'larda olduğunu dile getirdi.

Bu oranın tapu ve kadastro müdürlüklerinde yüzde 90'ların üzerinde olduğunu sözlerine ekleyen Özhaseki, "Daracık yerleri var, çok yoğun bir iş yükü var tapuda, yüzde 90'ların üzerinde. Önümüzdeki günlerde '5 dakikada tapu' diye bir sisteme geçiyoruz, elektronik ortamda. Yüzde 100'leri bulacağız memnuniyette. Bekleyen olmayacak, şikayetçi olan olmayacak. Bizim hedefimiz bu." dedi.

Çevre ve şehircilik konusunda hedeflerini yüksek tuttuklarını da sözlerine ekleyen Özhaseki, maddi finansman konusunda çalıştıklarını ve bir finansman modeli geliştirdiklerini, yakın zamanda bunu da il müdürleriyle görüşeceklerini söyledi.

DASK Yönetim...