23 / 04 / 2024

Yeni teşvik paketi yatırımları

Yeni teşvik paketi yatırımları

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan 2.2 milyar TL'lik 109 proje, yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yatırımcıların teşvik başvurularının 2020'de bir önceki yıla göre yükseldiği şehirde, 2020'de teşvik tutarında 2019 yılına göre yüzde 56 artış yaşandığı kaydedildi.

Konut sektörü için yeni teşvikler gerekli!

Armağan Gayrimenkul’ün sahibi Armağan Ayşakar, Haziran'da satışların artmasıyla canlanan gayrimenkul sektörünün, yeni konut üretimi için teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatırım teşvik belgelerinde rekor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırım iştahı temmuzda artmaya devam etti. Düzenlediğimiz 1200 teşvik belgesiyle yeni bir zirveye ulaştık." dedi.

Yeni Nesil Teşvik Uygulaması'yla yaklaşık 12 milyar lira destek sağlandı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Yeni Nesil Teşvik Uygulaması'na ilişkin, "Ocak 2018-Haziran 2020 tarihleri arasında yaklaşık 12 milyar lira sigorta prim teşviki aktardık." dedi.

Yeni konut üretimi için çare teşvik!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan, satış fiyatlarını ve kiraları dengede tutabilmek için özel sektörün konut üretmeye teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

İlk 5 ayda 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi alındı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Senenin ilk 5 ayında 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlemişiz, bunlar hayata geçerse 110 binin üzerinde yeni istihdam oluşmasını öngörüyoruz'' dedi.

Ocak-Mart döneminde yeni yatırımlar için 43 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

"Sanayi ve teknoloji kenti" Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 1,8 milyar lira olarak öngörülen 43 komple yeni yatırım projesi teşvik kapsamına alındı.

Turizm tesislerine 8 ayda 2,8 milyar TL teşvik!

Ekonomi Bakanlığı, 2018 yılının 8 aylık döneminde, Türkiye'deki konaklama sektörüne yeni yatırım ve yenileme imkanları için 2 milyar 283 milyon Türk Lirası teşvik sağladı.

Yeni teşvik paketi yatırımları Haberi

Yeni teşvik paketi yatırımları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yatırımcıların önünü açmak için ne gerekiyorsa yapılmalı" çağrısının ardından, yatırımların cazibesinin artırılması için yeni teşvik mekanizması devreye giriyor. Yatırım destek paketiyle beraber Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik kapsamlı paket de bu hafta açıklanacak. Pakette, üretim tesislerine taşınma desteği, kurumlar vergisi muafiyeti, çağrı merkezlerinin bölgede kurulması için teşvik, genç girişimci merkezi kurulması, danışmanlık destekleri gibi birçok başlık yer alıyor. Yeni teşvik paketiyle Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki ekip yatırımcıları karşısına alarak, yapacağı yatırımın türüne, yatırımı yapacağı bölgeye göre özel teşvikler verecek. Vergi ve benzeri yüklerin azaltılması, yatırım izin sürelerinin kısaltılması, işgücü piyasasının rekabetçi hale getirilmesi, ticari uyuşmazlıkların hızlı şekilde çözülmesi, finansmana erişimin kolay ve güvenli hale getirilmesi konusunda bir dizi yeni adım atılacak.


TEŞVİK ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni...