23 / 04 / 2024

yeni tüketici kanunu cayma hakkı

yeni tüketici kanunu cayma hakkı

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Cayma hakkı inşaatçıyı zorlayacak!

Yeni Tüketici Kanunu 28 Mayıs 2014 talihinde yürürlüğe girdi. Konut satışları konusunda devrim niteliğinde yeni düzenlemeler olumlu karşılanırken bazı maddeler kafaları karıştırdı. Ali Kiraz "konulan satış vaadi şerhinin kaldırılması sorun yaratacak."

Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte ön ödemeli satış sözleşmesini imzalayan tüketicilere yeni haklar tanınıyor. İşte onlardan biri: Gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma hakkı..

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Konut kredisi çekilirken hangi sigortalar yaptırılmalı?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların da yaptırılması gerekiyor. Peki bu sigortalar neler? İşte detaylar...

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan tüketici davası ile ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Şirket lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı.

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili  T.C. Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili şirket lehine davanın reddine karar verildi, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolu açık bırakıldı.

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

Krediyle ev alacaklar dikkat!

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi kullanırken bazı sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

Yeni tüketici kanunu ile konut kredisi çekerken çeşitli sigortaların yaptırılması gerekiyor. Peki konut kredisi çekerken hangi sigortalar yapılır?

yeni tüketici kanunu cayma hakkı Haberi

yeni tüketici kanunu cayma hakkı


28 Mayıs’ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de devrim niteliğinde yenilikler getirdi. Ruhsat almadan konut satışları yasaklayan ve bina tamamlama sigortası ile yarım inşaatların önünü kesen yasa, ev sahibi olan tüketicilere cayma hakkı tanıyor. Yeni yasa ise 14 gün içinde nedensiz ve cezasız cayma hakkı verilirken, proje teslimine kadar sözleşme bedelinin yüzde 2’si ödenerek ev şirkete iade ediliyor. Evde cayma koşullarının detaylarını Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz ile masaya yatırdık. Evden cayma koşulları ve yolları şöyle:


14 GÜN SINIR

Vatandaş konut projesinden bir yer satın almak istediğinde satış vaadi sözleşmesi imzalayacak ve bu satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh verilecek. Eğer 14 gün içerisinde karar değiştirirse hiçbir gerekçe göstermeksizin tek taraflı sözleşmeden vazgeçebilecek. 

Ev...