26 / 04 / 2024

yeni üniversiteler

yeni üniversiteler

15 yeni üniversite kurulması için düğmeye basıldı. Hükümet, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı Meclis’e sundu.

Türkiye'de 4'ü vakıf 8 yeni üniversite kuruluyor!

Dördü vakıf sekiz üniversiteye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Üniversitelerin isimleri şöyle; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi..

5 yeni vakıf üniversitesi kurulacak!

İstanbul'da Beykoz, Ayvansaray, Rumeli, Semerkand Bilim ve Medeniyet, Antalya'da ise AKEV üniversitesi kurulacak. Üniversitelerin kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Asker celpleri ertelendi, üniversiteler tatil edildi! İşte Erdoğan’ın açıkladığı yeni kararlar!

Kahramanmaraş merkezli afetin ardından depremin vurduğu illerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da çok önemli açıklamalarda bulundu, yeni alınan kararları duyurdu.

İşte yeni kurulan ve kapatılan üniversiteler!

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlar Kurulu'nun kararıyla 13 üniversite bünyesinde yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu.

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, "Bazı büyük üniversitelerimiz bölünecek ve bazı illerimize de yeni üniversiteler kurulacak." dedi. 

Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor!

Sultangazi Belediyesi, eğitime yönelik yatırımlarını yeni üniversiteler ile devam ettiriyor. Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor.

Sultangazi'de 3 üniversite inşaatı yükseliyor!

Eğitim yatırımlarına tam gaz devam eden Sultangazi Belediyesi ilçeye yeni üniversiteler kazandırıyor.

Başakşehir'e yeni üniversiteler geliyor!

İstanbul Başakşehir'de 14,9 hektar ve 47,7 hektarlık alana üniversite ve özel eğitim tesisi yapılması amacıyla imar planı değişikliğine gidildi. İmar planı bugün askıya çıkarıldı...

Arsa yatırımcılarının yeni tercihi Beykoz Tokatköy!

Üçüncü köprü güzergahındaki Beykoz'un Tokatköy Mahallesi (köyü), arsa yatırımcılarının en çok uğradığı bölgelerden. Arsa fiyatları son birkaç yıldır yükseliyor. Bölgede yeni üniversiteler inşa halinde, markalı konut projeleri gün sayıyor...

İzmir Kemeraltı Çarşısı'na yeni master planı talebi!

Ege Genç İşadamları Derneği, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın canlanması için yeni bir master plan talep etti. Derneğin hazırladığı 20 maddelik raporda çarşıya gençler, üniversiteler ile STK’ların çekilmesi ve gurme turları düzenlenmesi isteniyor.

Yeni üniversiteler kuruluyor!

Yeni üniversiteler kurulmasına ilişkin "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler!

Eski balıkçı köyü Tuzla, üniversite şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Yakın zamanda açılması planlanan 6 üniversite bulunuyor. İşte tüm detayları ile Tuzla’da yeni açılacak üniversiteler…

Salim Taşçı öğrencileri kiralık ev konusunda uyardı!

Başkentte her yıl yeni üniversiteler açılırken, öğrenci sayısı da artıyor. Öğrencileri, barınma sorununu çözme telaşı aldı.Yurtlardan yararlanamayan öğrenciler, kiralık ev aramaya başlayınca, kiralık evlere de ilgi arttı..

Ekonomi Bakanlığı yeni nesil organize sanayi bölgeleri kurduracak!

Ekonomi Bakanlığı, uluslararası rekabet gücünü artırmak için yeni nesil organize sanayi bölgeleri kuracak. Yeni bölgelerde teknoparklar, rezidanslar ve üniversiteler olması planlanıyor

Yeni Nesil Evleri'nde 130 bin TL'ye!

PLS4M İnşaat'ın Gebze Şekerpınar'da inşa ettiği Yeni Nesil Evleri'nde dairelerin fiyatları 130 bin YTL'den başlıyor, 342 bin YTL'ye kadar çıkıyor.

yeni üniversiteler Haberi

yeni üniversiteler

Hükümet, 15 yeni üniversite kurulmasını içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı Meclis’e sundu.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, 15 yeni üniversite kurulacak ve bunlardan 2 tanesi vakıf, 13 tanesi de devlet üniversitesi olacak.

Tasarıyla İstanbul, Gazi, İnönü, Karadeniz Teknik, Selçuk, Dumlupınar, Sakarya, Erciyes, Mersin ve Sütçü İmam üniversitelerinden 10 yeni üniversite doğacak. 

Gaziantep, Sivas ve Samsun'a da 3 yeni devlet üniversitesi kurulacak. İstanbul ve İzmir'e ise 2yeni vakıf üniversitesi gelecek.

Gazi Üniversitesi'nden Hacı Bayram Veli, İstanbul Üniversitesi'nden İbn-i Sina, İnönü'den Turgut Özal Üniversitesi doğacak.

Yeni Üniversiteler; Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji.

Vakıf üniversitesi; İstanbul Tuna Üniversitesi ve İzmir Tınaz...