27 / 04 / 2024

yeni vergi uygulamaları son durum

yeni vergi uygulamaları son durum

Yeni yılla birlikte vergi tahsilat uygulamalarında da değişikliğe gidilecek. Kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu ve defter gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu olacak...

Ev almayı düşünenler dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor!

Habertürk yazarı Rahim Ak bugünkü köşe yazısında konut alımlarına yönelik yeni vergi ve harç düzenlemesini kaleme aldı. Ak, birden çok konutu olanın daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağını ifade ederken, harçlardaki artışlara da dikkat çekti

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut hariç kaldırılıyor. Teklif komisyonda kabul edildi. İşe ev alacakları ilgilendiren o gelişme...

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez çok kesin konuştu!    

Piyasa uzmanı Evren Devrim Zelyut'tan ''Altın ve dolardan kötü haberler vereceğim'' açıklaması yapıldı. Yeni zam dalgası, yeni vergi dalgasının olacağını söyleyen Zelyut, dolar ve altın için çok kesin konuştu.

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayarlarda yeni vergi zammı! Resmi gazetede yayımlandı! 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, TRT Bandrol vergisine zam yapıldı! TRT Bandrol vergisine yapılan zam ile beraber Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar ve tabletlerde fiyatlar yeniden yükselecek! İşte detaylar...

yeni vergi uygulamaları son durum Haberi

yeni vergi uygulamaları son durum

Vergi tahsilat uygulamalarında, yeni yılla birlikte önemli değişiklikler gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı’ndan Deniz Çiçek’in haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığının yaptığı değişiklikle, 1 Ocak'tan itibaren vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek, diğer bankalar tarafından nakit, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılmayacak.

Kredi kartıyla tahsil edilmesi uygun bulunan gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik idari para cezası, veraset ve intikal vergisi gibi borçların belirlenen kamu ve özel bankalar vasıtasıyla tahsiline devam edilecek.

Vergide e-belge dönemi başlayacak

1 Ocak ve sonrasındaki dönemlerde mükellef grupları ile sektörler itibarıyla e-belge uygulamalarına geçilmesi zorunlu olacak. Bazı mükellefler ise brüt satış hasılatlarına göre bu uygulamalara geçiş yapacak. Bu kapsamda, kağıt ortamında verilen belgeler yerine e-fatura,...