25 / 04 / 2024

yeni yapı teknolojileri

yeni yapı teknolojileri

İstanbul'da yaşanan 5,8 şiddedinteki deprem sonrasında binanın temeli ile kolonları arasına yerleştirilerek, deprem hasarını engellemeyi amaçlayan izolatör teknolojilerine yönelik talep arttı...

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Tai Veri Merkezi Ve Yapı Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Tai Veri Merkezi Ve Yapı Teknolojileri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüsnü Köse, Ümit Erdoğdu, Tarkan Özenci, Mehmet Çağrı Özaltın, Kutlugün Sürmeli ve Volkan Demirci ortaklığında kuruldu.

İnovatech Yapı Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnovatech Yapı Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadriye Batman tarafından kuruldu.

Alaz Teknik Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Yapı Teknolojileri İthalat İhracat San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Alaz Teknik Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Yapı Teknolojileri İthalat İhracat San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mucip Yıldırım tarafından kuruldu.

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Aslıtek Yapı Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aslıtek Yapı Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Yalın tarafından kuruldu.

Çakarlar Organizasyon Prefabrik Yapı Teknolojileri Metal İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Çakarlar Organizasyon Prefabrik Yapı Teknolojileri Metal İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Beylikdüzü'nde 5 milyon TL sermaye bedeli ile Şahin Çakar tarafından kuruldu.

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutlar için çalışmaların başlatıldığı bu dönemde, uzmanlardan bu kez, ‘alüvyon’ uyarısı geldi.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

yeni yapı teknolojileri Haberi

yeni yapı teknolojileri

İstanbul'da yaşanan 5,8'lik depremin sonrasında, binanın temeli ile kolonları arasına yerleştirilerek deprem hasarını engellemeyi amaçlayan izolatör teknolojilerine yönelik talep artış yalandı.

Türkiye'de izolatör sistemlerinin geliştiricilerinden inşaat mühendisi Uğurcan Özçamur, Anadolu Ajansı'ndan Selma Kasap'a açıklama yaptı. Açıklamada, Japonya'da, benzer deprem sönümleyici teknolojilerin çok yaygın olarak kullanıldığını belirlendi.

Ar-Ge ekipleri ile Japonya'daki teknolojilere benzer şekilde deprem yalıtım sistemleri üzerine çalışma yaptıklarını ifade eden Özçamur, "Sürtünmeli sarkaç tipi deprem yalıtım cihazları teknolojisini yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla üretiyoruz" dedi.

Kullanılan teknolojiye ilişkin bilgi veren Özçamur, sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Binanın temeli ile kolonlar arasına yerleştirilen izolatörlerle deprem sırasındaki sarsıntılar, minimal düzeyde hissediliyor. Burada amaç, depremin olası zararlarını en aza indirmek. İzolatörlerle yapı 1 metreye kadar esnetilerek zeminden gelen sarsıntılar izole edilebiliyor. Deprem olduğunda zemine...