16 / 04 / 2024

yeni yılda konut zammı

yeni yılda konut zammı

Gayrimenkul sektöründe son birkaç aydır süren kampanyalarda sona yaklaşılırken, inşaat şirketleri 2008 öncesi zam hazırlıklarına başladı. Şirketlerin yapacağı zamlar yüzde 5 ile 20 arasında değişiyor.

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Gayrimenkul sektörü faiz indirimi bekliyor!

Yeni yılda konut satışlarına yönelik kampanyalara start verilmesini beklediklerini dile getiren uzmanlar, bu kampanyaların konut kredi faizlerini yüzde 2'nin altına çekecek şekilde ve 15 yıllık ödeme planları gibi olursa konut satışlarını artıracağını söyledi.

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yıl ile beraber ölçü ve ölçü aletleri için alınacak olan muayene ve damgalama bedellerine tekrar düzenleme geldiği açıklandı. Bu kapsamda, Resmi Gazete yayımlanan karara göre; yeni ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 Türk Lirası ile muayene edileceği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Akaryakıtta yeni yılın ilk zammı açıklandı! Benzin ve motorin tam bu kadar zamlanacak: İşte son dakika fiyatlar! 

Yeni yılda motorin ve benzin fiyatına zam ya da indirim yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. O zam açıklandı. Peki benzin ve motorine ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

Hataylı depremzedeler yeni yıla yeni konutlarında girecek!

TOKİ, 6 Şubat deprem felaketinde en ağır hasarı alan Hatay’da depremzedeleri yeni konutlarına kavuşturmak için gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Hızlı bir şekilde yükselen evlerden 40 bin tanesi yeni yılda Hataylılara teslim edileceği belirtildi.

Şanlıurfa'daki deprem konutları yeni yılda teslim edilecek!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Şanlıurfa'daki deprem konutlarının yeni yılda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Ankara Avangart Pursaklar yeni yılda satışta! 

Ademoğlu İnşaat tarafından Ankara’nın yükselen değeri Pursaklar’da inşa edilecek. Ankara Avangart Pursaklar yeni yılda satışa çıkacak İşte detaylar...

Yeni yılda araç muayeneleri arttı! İşte güncel ücretler

Araç muayenesinde flaş gelişme. Yeni yılda araç muayene ücretleri zamlandı. Araç sahipleri ise kendi araçlarının muayene ücretini merak ediyor. İşte tüm detaylar...

2024 Ocak emekli zammında son dakika! Yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yılbaşına iki ay kala emekli maaşlarındaki son durum da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki yeni yılda en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

yeni yılda konut zammı Haberi

yeni yılda konut zammı

Kampanyalarını yılın son günlerinde bitecek şekilde denk getiren inşaat şirketleri, bu kampanyaların ardından zamma hazırlanıyor. Bazı firmaların bu ay içinde, bazılarının ise ocak başında yapacağı zamların oranları yüzde 5 ile yüzde 20 arasında değişiyor. 2007 yılının bitmesine günler kala, inşaat sektöründe de hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz ayda yaptıkları kampanyalarla satışlarını arttıran gayrimenkul sektörü, şimdi de zam hazırlığına başladı. Pek çok şirketin satıştaki projelerine yapacağı zammın yanı sıra, yeni projeleri de görücüye çıkmak için yılbaşını bekliyor. İnşaat malzemeleri maliyetlerinin artması, doların düşmesi, seçim ve yaz sıcaklarının ardından toparlanan gayrimenkul sektörü, yüzde 20'ye varan zamlarla yeni projeler için 'güç toplayacak.' 2008'e girerken zam yapmayacak bazı firmalar ise bunun için nisan, mayıs gibi konut sektörünün daha hareketli zamanlarını...