26 / 04 / 2024

yeni yurt

yeni yurt

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, bu yıl sonuna kadar teslim aldıkları ve alacakları 31 yurt bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl 65, 2018 yılında 26 ve 2019 yılında da 45 yurt olmak üzere toplam 167 yurdumuzun yaptırılmasını planlıyoruz." dedi.

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Pasaport ve ehliyet ücretlerine yeni yıl zammı! 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile 2024'te vergi, ceza ve harçlara yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak? İşte yeni yıl fiyatları...

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyen öğrenciler, özellikle bu yıl üniversiteye yeni kayıt olanlar için heyecan dolu bir sürecin içindeler. Sonuçların açıklanma tarihi hala belirtilmediği için öğrenciler her geçen gün daha da merakla bekliyorlar. Peki KYK sonuçlarında son durum ne?

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Çiftçiler hemen son dakika fiyatlara bakın! 

Çiftçiler, sık sık yurt içi borsalardaki buğday, arpa, mısır fiyatlarını araştırıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? İşte buğday, arpa, mısır 4 Eylül 2023 fiyat listesi...

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! KYK yurt ücreti ne kadar? İşte KYK yurt ücretleri...

Yeni öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından işletilen yurtların 2023-2024 ücretleri açıklandı. İşte KYK yurt ücretleri...

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

Gram altın 1.300 TL oldu! Altının rotası oluştu! Altın Piri İslam Memiş yeni rakamı açıkladı! Şimdi bu rakam geliyor

Gram altın bugün yurt içi piyasalarda resmen 1.300 TL'yi gördü. Rekordan rekora tırmanan altın fiyatları yükselmeye devam ederken Altın Piri İslam Memiş yeni rakamı açıkladı! Şimdi bu rakam geliyor...

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

VakıfBank depremzede için seferber! VakıfBank, yurt dışından 1,8 milyar dolar yeni bir kaynak daha sağladı

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgedeki yaraları sarmak amacıyla 21 milyar liralık destek sağlayan Vakıfbank Finans Grubu’ndan yeni bir kaynak haberi daha geldi. VakıfBank, uluslararası piyasalardan 1,8 milyar dolarlık yeni kaynak sağladı.

Yeni haftada piyasalarda neler olacak? Dolar, borsa, euro ne olur? İşte 23 Ocak haftası piyasa verileri

Yurt dışı ve yurt içi piyasalar açısından oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık. Merkez bankalarının faiz açıklamalarının ardından yeni haftada neler olacağı ve izlenecek piyasa verilerin yatırımların radarında.

yeni yurt Haberi

yeni yurt

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA muhabirine, Kredi ve Yurtlar Kurumunca yürütülen çalışmalar ile yeni projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.


AK Parti'nin 2002'de iktidara geldiğinde Kredi ve Yurtlar Kurumu kapasitesinin 185 bin civarında olduğu bilgisini veren Kılıç, bunu kısa sürede 551 bin 721'e taşıdıklarını ifade ederek, "Türkiye genelinde 682 yurdumuz var. Bu yurtlarımız, 81 il, 207 ilçe ve KKTC'de 3 yurt olmak üzere toplam 682 oldu. Yurtlara yerleşmek için 401 bin 252 öğrencimiz geçerli başvuru yapmış olup, 297 bin 837 gencimiz yurtlara yerleştirildi." diye konuştu.


"Bazı illerimizde yedek liste yok"

Kılıç, Bu sene başvuru yapıp da herhangi bir yurda yerleşme konusunda sıkıntı yaşayan olmadığını, bazı illerde yedek listenin bile bulunmadığını dile getiren Kılıç, yedek öğrenci kalmaması sebebiyle boş kalan 49 bin...