24 / 04 / 2024

yeniden kentsel dönüşüm yıldırım

yeniden kentsel dönüşüm yıldırım

Büyük kentsel dönüşüm hamlesi, yaklaşık 1 yıl önce Yıldırım'dan başlamıştı. İşte şimdi o proje çöpe atılıyor, yerine yepyeni bir anlayışla hayata geçmesi planlanan sıfır kilometre kentsel dönüşüm planlanıyor.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Kentsel dönüşüm, depolama hizmetlerine olan ilgiyi artırdı!

Son dönemlerde yeniden hızlanan kentsel dönüşüm projeleri depolama hizmetlerine olan ilgiyi de artırdı.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "4 bin 500 konut inşamızı iki yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz" dedi.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm ihalesine bir erteleme daha!

Kocaeli'de yılan hikayesine dönen Cedit kentsel dönüşüm ihalesi yeniden ertelendi. 6 Eylül'de yapılması planlanan ihale 14 Eylül'e ertelendi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

Elbistan Nezihkent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Yunus Emre (Saraykent) Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlatarak eski binaları yıkıp, yenilerini yapmak için yola koyulan Nezih İnşaat, inşaat maliyetlerindeki anormal artış karşısında bir süre faaliyetini durdurduğu ‘Nezihkent Sitesi’ndeki çalışmalara yeniden başladı...

İstanbul'un gündeminde 'kentsel dönüşüm' var!

Yaşanan depremler İstanbul'a ve İstanbullu'ya depremi yeniden hatırlattı. Depremle birlikte tabii ki kentsel dönüşüm de İstanbul'un gündeminde yer aldı...

yeniden kentsel dönüşüm yıldırım Haberi

yeniden kentsel dönüşüm yıldırım

Büyük kentsel dönüşüm hamlesi, yaklaşık 1 yıl önce Yıldırım'dan başlamıştı. Başbakan Erdoğan'ın bizzat katıldığı görkemli törenle... Dile kolay, yaklaşık 60 bin konutluk dev bir projeydi. Projenin mimarı, dönemin Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskindi... İşte şimdi o proje çöpe atılıyor, yerine yepyeni bir anlayışla hayata geçmesi planlanan sıfır kilometre kentsel dönüşüm planlanıyor. Önceki gün Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Bakan Güllüce, "Eskiyi unutun, yeni kentsel dönüşüme hemen başlayın, benden tam destek" diyerek. Edebali'yi Bursa'ya tebessümle uğurladı. Nerden. nereye... 


Yeni kentsel dönüşümün detaylarına geçmeden önce. yine Yıldırımlıları ilgilendiren çok önemli bir gelişmeden söz edeceğim. Üst satırlarda söz ettiğim gibi, Başbakan Erdoğan, bundan 1 yıl önce (17 Ağustos 2013 te) 80...