26 / 04 / 2024

yenikapı aktarma istasyonu

yenikapı aktarma istasyonu

2004 yılında Marmaray’ın temeli atılırken kimse kentin tarihini değiştirecek eserler bulunacağını tahmin etmiyordu. Geçtiğimiz günlerde tamamen biten kazılarda 40 binin üzerinde sergilenebilir eser gün yüzüne çıktı....

Haliç metro geçiş köprüsü!

Haliç metro geçiş köprüsünün 2014 yılının Ocak ayında hizmete girmesi bekleniyor. 180 milyon liraya mal olan köprü, Unkapanı ve Azapkapı viyadükleri ile 936 metreye ulaşıyor....

Celaloğlu Motto İstanbul ödeme kampanyası yarın sona eriyor!

Motto İstanbul projesi, Ataköy-İkitelli metro hattı ve Bağcılar-Halkalı-Marmaray metro hattının kesişim ve aktarma istasyonu olan Mimar Sinan metro durağına 350 metre mesafede yer alıyor. Projede fiyatlar 277 bin TL'den başlıyor...

Şanlıurfa Katı Atık Aktarma istasyonu'nun temeli atılıyor!

Siverek'in en önemli problemlerinden biri olan 30 yıllık katı atık depolama problemi hayata geçirilecek olan katı atık aktarma istasyonuyla çözülüyor

Bursa Mustafakemalpaşa´ya katı atık aktarma istasyonu!

Bursa’nın tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ve Karacabey’i çöp sorunundan kurtarıyor.

Şanlıurfa'ya iki yeni aktarma istasyonu inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, günülük ortalama 180 Bin yolcunun taşındığı Şanlıurfa'da vatandaşlara daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek adına tam kapasiteli 2 yeni toplu taşıma aktarım merkezi yapıyor.

Kocaeli Londra raylı sitemler ana aktarma istasyonu incelendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Londra raylı sitemler ana aktarma istasyonunu ve yeni oluşan ticaret alanlarını yerinde inceledi.

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı 2017 bitmeden hizmete açılacak!

Yenikapı Aktarma Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pendik-Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hatlarının süratle İstanbullu vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

Akçakoca Katı Atık Aktarma İstasyonu açıldı!

Düzce Belediyeler Birliği Katı Atık Birliği tarafından Akçakoca Katı Atık Aktarma Merkezi törenle açıldı. Aktarma İstasyonu ile Akçakoca’da vahşi depolama sona erdi. İşte açılıştan notlar...

İBB 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışması başlattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek toplam 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışmalarını başlattı.

İstanbul'a 10 yeni aktarma istasyonu geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Yakası'nda 14, Anadolu Yakası'nda ise 10 aktarma istasyonunun mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için ihaleye çıkacak.

İstanbul'a 24 aktarma istasyonu yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Yakası'nda 14, Anadolu Yakası'nda ise 10 aktarma istasyonunun projelendirme çalışmalarını başlattı.Mimari, ulaşım ve peysaj projelerinin hazırlanması için 5 ve 6 Mayıs'ta ihale düzenlenecek.

İstanbul'da toplu ulaşım 24 merkezde yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek toplam 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışmalarını başlattı. Proje için 5-6 Mayıs'ta ihale düzenlenecek.

İBB'nin 24 aktarma istasyonu mimari proje ihalesi 5-6 Mayıs'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Yakası'nda 14, Anadolu Yakası'nda ise 10 aktarma istasyonunun mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için ihaleye çıkacak.

Gümüşhane'de iki tesis arası bağlantı köprüsü yapılıyor!

Gümüşhane'de yapına devam eden çevre yolu çalışmaları sırasında Gümüşhane Belediyesine ait katı atık aktarma istasyonu ve atık su arıtma tesisi yolu için ulaşım köprüsü yapılıyor.

yenikapı aktarma istasyonu Haberi

yenikapı aktarma istasyonu


Marmaray’ın Yenikapı istasyonunda replikası bulunan gemilerin asıllarının da aralarında bulunduğu eserler sergilenmeye başladı. 25 Haziran’da Arkeoloji Müzesi’nde açılan “Saklı Limandan Hikâyeler” sergisini 3 ayda 170 bin kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin merakla incelediği batık gemiler 25 Aralık’a kadar görülebilir.


Kazılarda, günümüzden 8 bin yıl öncesine ait insanlara ait ayak izlerinin yanı sıra yüküyle batan gemiler, hayvan kemikleri, günlük eşyalar, evler, mezarlar bulunmuştu. Arkeoloji Müzesi’nde devredilen eserler sergilenmeye başladı. Kazılarda ortaya çıkan 5. yüzyıla ait Theodosius Limanı kalıntıları ve alandan çıkan diğer eser iki ana bölümde anlatılıyor. Çıkarılan 37 batık gemiden iki tanesi yüküyle birlikte sergileniyor. Gemilerin taşıdığı ceviz, vişne, kavun çekirdeklerini de görmek mümkün. 8 bin yıl önceki İstanbullulara ait ayak izleri ise serginin en dikkat çeken eserlerinden....