17 / 04 / 2024

yeniköy termik santrali özelleştirme

yeniköy termik santrali özelleştirme

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto etmek için işçiler kendilerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) demir korkuluklarına zincirledi. Yaklaşık 4 gündür ÖİB önünde bekleyen gruba polis müdahale etti...

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy Liman Sahası, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerini özelleştirilecek. Özelleştirmelerin toplam bedeli 100 milyon dolar olarak belirlendi.

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi!

2. İdare Mahkemesi, İzmir'deki ENKA Termik Santrali'nin ÇED izni iptal edildi. Davacılardan Arif Ali Cangı, kararı değerlendirdi.

Başiskele Yeniköy Parkı yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki parkları bölgede yaşayanların ihtiyaçlarına göre dizayn ediyor. Başiskele Yeniköy’de yer alan park, Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerince yenileyecek

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Sarıyer Poligon ve Yeniköy'e yeni park!

Sarıyer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü baştan aşağı yenilenen Poligon ve Yeniköy mahallelerindeki parkları törenle hizmete açtı.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Küçükçekmece Gölü ve Yeniköy'e Kanal İstanbul bereketi!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı henüz açıklanmadı ancak muhtemel güzergahın belli kısımlarında gayrimenkul fiyatları katlanmış durumda. ‘Çılgın proje’ için şu an en güçlü aday ise Küçükçekmece Gölü ile Karadeniz’e kıyısı olan Yeniköy hattı...

Başiskele Belediyesi, Yeniköy'deki arsayı satamadı!

Başiskele Belediyesi, sahibi olduğu Yeniköy Sepetlipınar mevkiindeki 4.333 metrekare büyüklüğündeki değerli arazi ile ilgili dün 3'üncü kez satış ihalesine çıktı.

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Manisa Yeniköy'de alt yapı çalışmaları başladı!

MASKİ, Alaşehir’in Yeniköy mahallesini kanalizasyon hattına kavuşturmak için çalışmalarına başladı. Alaşehir ilçesinde toplam 25 bin metrelik kanalizasyon ana hattını yenileyecek olan MASKİ ekipleri, Yeniköy’deki 5 bin metrelik kanalizasyon şebekesi döşeme işlemlerine başladı.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali'nin halk toplantısı 21 Temmuz'da!

Ankara İli, Nallıhan ve Beypazarı İlçeleri, Çayırhan tarafında yapılacak olan Çayırhan B Termik Santrali projesinin halk toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

yeniköy termik santrali özelleştirme Haberi

yeniköy termik santrali özelleştirme


YATAĞAN, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto etmek için işçiler kendilerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) demir korkuluklarına zincirledi. Yaklaşık 4 gündür ÖİB önünde bekleyen grubun zincirli eylemine polis müdahale etti ve 9 sendikalı işçi gözaltına alındı. Kurtuluş Parkı’nda bekleyen diğer grup üyeleri de ÖİB önüne yöneldi. Polis ekipleri toplanan grubu gaz sıkarak dağıttı. Polis zincirli eylemin ardından Yatağan işçilerinin ÖİB binasının karşısında bulunan çadırları da kaldırdı.



Umut...