29 / 03 / 2024

yer altı otopark projesi güvenpark

yer altı otopark projesi güvenpark

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Şimdi yeniden bir proje hazırlattık, proje çizildi. İhalesini de birkaç ay içerisinde yapacağız. Bu projeyle otobüs ve minibüsleri yer altına alacağız..

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şişli ilçesine yapılan Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası'nın temel atma töreni düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un tüm ilçelerine eşit derecede hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

Kapadokya'daki yer altı yerleşim alanları açıldı!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapatıldı ve yer altı yerleşim alanları ziyarete açıldı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

Kapadokyalılar Özlüce yer altı şehrinin yeniden açılmasını istiyor!

Nevşehir Derinkuyu'ya bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayanlar, 1976'da eski bir evin onarımı sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan yer altı şehrinin yeniden turizme açılmasını bekliyor...

100 yer altı barajı inşa edilecek! 

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

Suriye İdlib'te yer altı hastanesi inşa edildi!

Suriye İdlib'te iki adet yer altı hastanesi inşa edildi. Hastanenin yapımında bombalardan korunması için iki kat beton kullanıldı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınıyor!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması için yer altına alınıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

İzmir'deki metro otopark inşaatındaki göçükte arama çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metro vagonları için bir firmaya yaptırılan ve inşaatı devam eden yer altı otoparkında meydana gelen göçük altında kalan 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı.

İzmir'de metro vagonu yer altı park alanı inşaatında göçük!

İzmir'de metro vagonları için inşa edilen yer altı park alanında göçük meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışmalar başlattı.

yer altı otopark projesi güvenpark Haberi

yer altı otopark projesi güvenpark

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Hürriyet'in, 'Güvenpark'ta neler oluyor' başlığıyla gündeme getirdiği Kızılay'ın kalbindeki araç karmaşasıyla ilgili konuştu. 


Başkan Gökçek, Güvenpark'i dolmuş ve otobüs işgalinden kurtarmak amacıyla geçmiş yıllarda yer altı otoparkı projesi hazırladıklarım ancak meslek odalan ve Çankaya Belediyesi'nin mahkemeye başvurarak, projeyi iptal ettirdiğini söyledi. 


Güvenpark için yeni bir proje çizdirdiklerini ifade eden Gökçek, birkaç ay içerisinde ihaleye çıkacaklarını kaydetti. 

Projeyle Güvenpark'taki dolmuş ve otobüsleri yer altına alacaklarım belirten Gökçek, şöyle devam etti: 


İKİ KEZ DURDURULDU 


'Güvenpark'a yer altı otoparkı' projesini geçmiş yıllarda hazırladık. Çankaya Belediyesi ve odalar, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kabul ettiği projeleri son derece saçma gerekçelerle mahkemeye müracaat ederek iki kez durdurdu. Ama kalıbımı basarım yine Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası, zekalarını konuşturup dava açmaktan geri kalmayacaklar....