27 / 04 / 2024

yeraltı suları seviyeleri

yeraltı suları seviyeleri

Aşırı sulama, kuraklık, kar yağışlarının yetersiz oluşu ve de sıcak hava Türkiye'deki yer altı sularının seviyelerinin düşmesine de neden oldu. Yer altı suları alarm veriyor.

21 maddede Kanal İstanbul projesi!

Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Kanal İstanbul güzergahı kesinleşti mi? Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul'da kaza riski var mı? Kanal İstanbul yeraltı sularını ve balıkçığı nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylarıyla Kanal İstanbul projesi...

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri konferansı düzenlendi!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

Bayburt'taki Aydıntepe Yeraltı Şehri destek bekliyor!

Bayburt’ta 3 bin yıllık geçmişiyle yörenin önemli tarihi yapılarından biri olan ve tesadüfen bulunan Aydıntepe Yeraltı Şehri ziyaretçilerini bekliyor.

İzmir Altınyol yeraltına mı alınacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak ve Karşıyaka arasında Bayraklı sahilinde ulaşımı sağlayan Altınyol'un yeraltına alınması önerilerine "Yapılabilir.Ancak, bu dönemde önümüzdeki 3,5 yıl için böyle bir söz veremem." dedi.

1942 yılında yeraltı tramvayı!

1942 yılında İstanbul'un imar planını hazırlayan Prost, şehirde kurulması düşünülen yeraltı tramvayı şebekesi üzerinde tetkikler yapmış. Prost, bu yeraltı yolunun hangi cadde ve sokakların altından geçeceğini tespit etmiş.

1942 yılında Beyazıt ile Şişli arasında yeraltı yolu!

1942 yılında Prost tarafından hazırlanan yeraltı yolu projesine göre, Bayazıt'tan Eminönü'ne inecek tünel, Karaköy Köprüsü'ne paralel yapılacak bir köprüden geçerek tekrar yeraltından Taksim ve Şişli'ye ulaşacakmış.

Nevşehir yeraltı şehrine yoğun ilgi!

Nevşehir Beledivesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata gecirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Dünyanın ilk yeraltı parkı New York'ta açılıyor!

ABD’nin New York eyaletinde dünyada ilk defa yeraltı parkı açılacak. Şehir planlamacıları, yüksek binalarda yaşayan insanların nefes almaları için geniş doğal parkları tasarlıyor.

Güneş enerjili yeraltı parkı!

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) eski mühendisi ve mimar James Ramsey ile Dan Barasch, New York’a dünyanın ilk yeraltı parkını yapmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kütahya Zafer Meydanı'ndaki yeraltı otopark projesinin yapımı başladı!

Kütahya Zafer Meydanı’nda yapımına başlanan yeraltı otoparkı projesinin hızla devam ettiği bildirildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Saraçoğlu, projenin tamamlanmasıyla oto parkı sıkıntısında önemli mesafeler alınacağını kaydetti.

yeraltı suları seviyeleri Haberi

yeraltı suları seviyeleri

Türkiye'de geçen yıl ülke genelinde etkili olan kuraklığın yer altı sularını da olumsuz etkilediği bildirildi. 


Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda dönemsel olarak meydana gelen kuraklığın önemli ekonomik kayıplara neden olduğunu söyledi.


Son dönemde ülke genelinde yağışların düzensiz ve yetersiz olduğunu belirten Çullu, bu nedenle barajların ve yer altı sularının yeterli doluluk ve dolgunluğa ulaşmadığını ifade etti.


Düzensiz yağmurun dışında kar yağışlarının da yetersiz olması nedeniyle yer altı sularının yeterli miktarda beslenemediğini vurgulayan Çullu, ülkenin birçok yerinde yer altı sularıyla tarımsal faaliyet yapıldığından söz konusu suların potansiyelinin önemine işaret etti.


Kaçak ve kontrolsüz kuyuların da durumu olumsuz etkilediğine işaret eden Çullu, şöyle konuştu:


"Gelişmeler çok yakın gelecekte kuraklık ve su kullanımı konusunda...