29 / 03 / 2024

Yerleşim yeri belgesi formu

Yerleşim yeri belgesi formu

Bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yer, yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Peki söz konusu yerleşim yeri belgesi nasıl alınır? Yerleşim yeri belgesi muhtarlıklardan alınabiliyor mu?

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!

İsrail dün gece Gazze'ye saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti!

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

5 AB ülkesinden İsrail'e Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasını durdurma çağrısı!

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde konut inşasını sürdürme kararından derin endişe duyduklarını belirtti. 

Parlamentolararası Kudüs Platformu İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepki gösterdi!

Parlamentolararası Kudüs Platformu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan işgal altındaki alanlara  Yahudi yerleşim birimi inşasına onay vermesine tepki gösterdi 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa dışı yerleşim inşa planlarına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ilave yasa dışı yerleşim yerlerine onay verdiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yaptı.

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri!

Asira El-Kıbliyye beldesinde toplanan Filistinliler, bölgede inşası hedeflenen Yahudi yerleşim birimini protesto ederek kendilerine ait arazilerde zeytin fidanları dikmeye çalıştı.

Yerleşim yeri belgesi formu Haberi

Yerleşim yeri belgesi formu

Yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?

Bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yer, yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Türk Medeni Kanununa göre bir kimsenin aynı zamanda birden çok yerleşim yeri olamıyor.


Ancak, bu kural ticarî ve sınaî kuruluşlar hakkında uygulanmıyor. Ticari ve sınai kuruluşların birden fazla yerleşim yeri olabiliyor. Peki yerleşim yeri belgesi nasıl alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yerleşim yeri belgesi..

Yerleşim yeri belgesi Nüfus Müdürlüklerinden alınabiliyor. Ücretsiz olarak alınabilen yerleşim yeri belgesi, aynı zamanda muhtarlıklardan da alınabiliyor.


Ancak, muhtarlıklar da belirli kriterleri taşımaları halinde yerleşim yeri belgesi verebiliyor. Muhtarlıkların yerleşim yeri belgesi verebilmeleri için ilk olarak bilgisayar ve internet alt yapısını kurmaları gerekiyor.


Gerekli alt yapıyı oluşturan muhtarlıklar otomasyon sistemine bağlanarak vatandaşlara yerleşim yeri belgesi verebiliyor.


Yasal yerleşim yeri:

Velayet altında bulunan çocuğun yerleşim yeri, ana ve babasının;...