23 / 04 / 2024

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arsa fiyatlarını artırdı mı

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arsa fiyatlarını artırdı mı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın hayata geçirileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alana komşu Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 katına kadar çıktığı bildirildi.

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Bizim Toptan’da Besler ayçiçek yağı 5 litre 189,90 TL’ye, yumuşatıcı 33,95 TL’ye, yerli pirinç 49,90 TL’ye düştü!

Bizim Toptan’da 25 Ekim’e kadar adeta rafları boşaltacak indirimler devam edecek. Bu kapsamda, Besler ayçiçek yağı 5 litre 189,90 TL’ye, yumuşatıcı 33,95 TL’ye, yerli pirinç 49,90 TL’ye düştü. İşte 18 Ekim 2023 Perşembe fiyat listesi...

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Togg'un yüzde kaçı yerli! İşte tüm gerçekler

Togg ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Togg CEO’su Gürcan Karakaş da ifade edilen günlük 160 adetlik üretime ulaşılması için temmuz ayına vurgu yaptı. Karakaş bu haliyle aracın yüzde 51'inin yerli olduğunu ifade etti. İşte tüm detaylar...

Üretim artacak! Togg Ceo'su teslim edilecek araç sayısını açıkladı!

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin teslimat tarihlerine ve üretim adediyle alakalı merak edilenleri cevapladı. Bloomberg HT'nin canlı yayına konuk olan Karakaş, Mayıs ayında 1000'in üzerinde aracın teslim edileceğini duyurdu. İşte detaylar...

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretileceği öğrenildi.

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

ABD'de görücüye çıkan ve Türkiye’nin yerli mobilitede geldiği son teknolojinin şaheseri sayılan Togg’a sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok önemli talep geldiği bildirildi.

Togg için 'ŞarjetTR' uygulaması devreye giriyor! Yüzde 25 indirim olacak!

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG'a ilişkin yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Mart 2023'te yollara çıkacağı söylenen yerli otomobil TOGG için enerji altyapısı çalışmalarında da sona gelindi. 

TOGG ne kadar yakacak? İşte yerli otomobilin yakıt maliyeti...

Milli otomobil Togg'un 7 bölgede kurulacak olan 20 deneyim merkezinin ilki İstanbul'da açıldı. Vatandaşlar deneyim merkezinde Togg'u yakından görüp, merak edilen dijital özelliklerini inceleyebilecek. Ayrıca Togg'un diğer marka araçlara göre seyahat maliyeti de ortaya çıktı.

Yerli otomobil Togg'un en çok bu rengi sevildi! İşte herkesi kendine hayran bırakan o görüntü...

29 Ekim'de Gemlik'teki fabrika açılışı yapılan ve banttan indirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un en sevilen rengi belli oldu. En sevilen rengi belirlemek için sosyal medyada yapılan anket sonuçlandı.

Binlerce kişi TOGG için CİMER’e başvurdu: Konut gibi taksitli olsun!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg seri üretime başladı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) binlerce mesaj attı. Başvurularda, Togg için renk önerenler kadar yerli otomobilin TOKİ’nin konut projesi gibi taksitle satılmasını isteyenler de var.

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arsa fiyatlarını artırdı mı Haberi

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arsa fiyatlarını artırdı mı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Bursa'nın Gemlik ilçesinde Hara Bölgesi’nde yer alan TSK’ya ait arazide, 18 Temmuz tarihinde atıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak hayata geçirilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar TL olacağı belirtildi.

Yıllık 175 bin aracın üretileceği tesisin inşaatında 2 bin kişinin çalışacağı, 2032'ye kadar da fabrikada 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Fabrikanın hayata geçirileceği alana komşu olan kırsal Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 kat arttığı belirtildi.

'TALİH KUŞU KONDU' 

Köy sakini Mustafa Şahin, “Fabrikanın burada yapılacağının duyurulması üzerine ev ve arsa fiyatları baya uçtu. Metrekare fiyatları bin liraya çıktı. Bu bizim için talih kuşu. Gençali’yi...