19 / 04 / 2024

yeşil bina danışmanlık hizmeti Altensis

yeşil bina danışmanlık hizmeti Altensis

Türkiye'nin yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Dıcalı ve Berkay Somali, LEED'in Amerika dışındaki ilk LEED for Homes Green Rater (yeşil denetçisi) oldular...

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Jade Dış Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Jade Dış Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Selin Yeşil ve Ümit Kalaycı ortaklığında kuruldu.

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

Mg Yeşil Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mg Yeşil Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Çatalca'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Günday tarafından kuruldu.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Miray Özkan ve Seçil Özalp ortaklığında kuruldu.

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Tokgöz tarafından kuruldu.

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Adavip Tesis Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Tokgöz tarafından kuruldu.

Antero Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Antero Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli iile Şeyda Tuğcu Yeşilboğaz tarafından kuruldu.

Kaydem İnşaat Proje Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Kaydem İnşaat Proje Danışmanlık Limited Şirketi bugün Şişli'de Kadir Yeşildirek tarafından kuruldu.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Realite Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Realite Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kartal'da Özlem Yeşilçiçek tarafından kuruldu.

Life Bina Yönetimi Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Life Bina Yönetimi Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Sarıyer'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Mümin Mert Palavuz tarafından kuruldu.

yeşil bina danışmanlık hizmeti Altensis Haberi

yeşil bina danışmanlık hizmeti Altensis

Yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Ilıcalı ve Berkay Somali, Amerika dışındaki ilk yeşil denetçiler oldu. 


DÜNYADAKİ en yaygın iki çevre dostu bina sertifikasından biri olan LEED konusunda, USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarihinde ilk olacak bir karara imza attı. USGBC; konut tipi alçak ve orta katlı konutlar için bundan sonra tüm dünyada kullanılacak 'Leed for Homes' sisteminde ilk kez ABD dışındaki profesyonelleri yeşil denetçi ilan etti. Türkiye'nin yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Dıcalı ve Berkay Somali, LEED'in Amerika dışındaki ilk LEED for Homes Green Rater (yeşil denetçisi) oldular. 


Bunun ABD otoritesinin, Turk profesyonellerinin dünyadaki yetkinliğini onaylaması açısından önemi olduğunun altım çizen Berkay Somali, "Türk denetçilerin olması hem Türkiye'nin yakın...