26 / 04 / 2024

yeşil otel

yeşil otel

Çevreye duyarlılığını arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Bakanlık, 2 bin 475 turizm işletmesine, 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağladı.

Yeşil otellere ilgi 4 yılda yüzde 128 arttı!

Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Çevre dostu turizm yatırımları 4 yılda yüzde 128 arttı...

Yeşil otellere ilgi 4 yılda yüzde 128 arttı!

Turistler doğayı koruyan oteli tercih ediyor. Çevre dostu otellerin doluluk oranları da artıyor. Dünyada yeşil otellerin yüzde 83’ünde müşteri memnuniyeti ve de doluluk oranları arttı.

Swissotel Büyük Efes yeşil otel belgesi aldı!

Avrupalı turistlerin otel seçimlerinde belirleyici rol oynayan 'Yeşillenen Oteller' uygulaması Türkiye'de de yayılmaya başladı. İzmir'de yer alan Swissotel Büyük Efes'e de yeşil otel belgesi verildi...

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Doğukan Topçu, Ömer Yıldırım ve Tayfın Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Nurgül Yeşilçay'ın bir aylık kirası 57 bin lira!

Evini tadilata sokan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay bir aylığına Tarabya Otel'in süit dairesine yerleşti. Yeşilçay bir ay için otele 57 bin lira ödedi.

Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri!

17 bin metrekare alanda üzerinde Yeşil GYO Elexia Tuzla projesi konut, otel, AVM, ofis ve Thermal Spa alanlarından meydana geliyor. Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri...

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul Beyoğlu Lazzoni Otel’de düzenlenecek. Konferansta “Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı”masaya yatırılacak.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

Antalya Fame Residence Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi olan Yeşil Yıldız'ı almaya hak kazandı.

Kapadokya Dedeman Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kapadokya Dedeman Otel, Turizm Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uyarak çevreye duyarlı tesis belgesi sahibi oldu ve 'Yeşil Yıldız' aldı.

Elite World Business Otel Yeşil Yıldız aldı!

Elite World Business Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri" projesi ve "Sürdürülebilir Turizm" kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen 'Yeşil Yıldız' unvanını almaya hak kazandı.

Wyndham Grand İzmir Özdilek yeşil yıldız belgesi aldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ETİK katkılarıyla "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi" ve "Yeşil Yıldız" belgesi alan turizm tesisleri Özdilek Wyndham Otel ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde ödüllerini aldı.

Wyndham Grand İzmir Özdilek yeşil yıldız belgesi aldı!

'Yeşil Yıldız' Belgesi alan turizm tesisleri Özdilek Wyndham Otel'inde düzenlenen akşam yemeğinde ödüllerini aldı.İzmir Valisi Mustafa Toprak yeşil yıldız belgesi alan Wyndham Grand izmir Özdilek'in ödülünü Genel Müdür Funda Çam'a takdim etti.

Nurgül Yeşilçay Tarlabaşı'nda aldığı 2 binayı otel yapacak!

Kariyerine 1999 yılında 'İkinci Bahar' dizisiyle başlayan Nurgül Yeşilçay'ın 16 yılda kazandığı parayı İstanbul ve Bodrum'da gayrimenkule yatırdığı ortaya çıktı..

Dedeman Zonguldak Yeşil Yıldız belgesi ile ödüllendirildi!

Zonguldak’ın ilk beş yıldızlı oteli olan Dedeman Zonguldak, Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından ‘Yeşil Yıldız’ belgesi ile ödüllendirildi. Dedeman Zonguldak bölgede bu belgeye sahip tek otel olarak misafirlerine hizmet vermeye devam edecek.

yeşil otel Haberi

yeşil otel

Kültür ve Turizm Bakanlığı, otel, motel, tatil köyü gibi konaklama tesislerinin çevreye duyarlılığını arttırmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuypr. 5 yılda 2 bin 475 turizm işletmesine 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağlayan Bakanlık, sürdürülebilir turizm kapsamında çalışmalar yürütüyor. Akşam Gazetesi'nden Betül Oğuz'un haberine göre, yapılan bu uygulamayla çevrenin korunması, çevre bilincinin artırılması ve çevreye olan olumlu katkıların teşvik edilmesi ve özendirilmesini amaçlıyor.


2 bin 475 tesis faydalandı

2013 yılından itibaren çevreci otel işletmelerine enerji indirimi desteği vermeye başlayan Bakanlık, turizm merkezleri ile turizm potansiyeli arz eden yerlerde çevre düzenlemesi veya altyapı uygulamalarında yerel yönetimlere de maddi, teknik ve kontrollük desteği veriyor. 2013'ten beri verilen desteklerden 2 bin 475 turizm tesisi faydalandı. Toplam 138 milyon lira enerji indirimi desteği...