25 / 04 / 2024

yeşil tuğla üretimi

yeşil tuğla üretimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat atıklarından yeşil tuğla ve yeşil çimento üretilmesi için ilk endüstriyel uygulamayı tamamladı. Yıkılacak 6.5 milyon konuttan çıkacak 500 milyon ton inşaat atığından yeşil tuğla çimento üretilmeye başladı...

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Yeşil GYO kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO tarafından 2020 yılı faaliyetleri sonucunda SPK mevzuatına göre (241.362.069) TL Zarar, Yasal kayıtlara göre de (120.982.097) TL Zarar oluştuğu için kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Engin Yeşil'in imzasını taşıdı, 15 yıl hapsi istendi!

Engin Yeşil'in başka bir belgedeki imzasını taşıma yoluyla kullanıp 3 milyon dolarlık senetle icra takibi başlattığı ileri sürülen Mustafa Akman için,'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 15 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istendi.

Yeşil GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO 2019 yılı faaliyetleri sonucunda SPK mevzuatına göre 118  milyon 86 bin 675 TL zarar, yasal kayıtlara göre 7 milyon 626 bin 107 TL kar oluştuğu için kar dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurul'a iletilmesi kararlaştırıldı. 

Nurgül Yeşilçay Bodrum'daki evinde 100 bin TL'lik tadilat yaptırdı!

Başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay, geçtiğimiz sene satın aldığı Bodrum’daki evine 100 bin liralık tadilat yaptırdı. Güzel oyuncu, sevgilisi ve oğlu Osman Nejat’la yaz aylarını orada geçirecek

Yeşil GYO kar dağıtımı yapacak mı?

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yasal kayıtlara göre 36 milyon 700 bin 375 TL zarar oluştuğu için kar dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurul'a iletilmesine karar verildi...

Mimaride yeni yaklaşım: Yeşil yapılaşma!

Çevre hassasiyeti dünya çapında hızla yayılırken, mimaride de kendini göstermeye başladı. Farklı ülkelerdeki konut projelerinde yüksek yapılarda da artık geniş yeşil alan yaratan tasarımlar ön plana çıkıyor. Yeşil alan akımı şehir içindeki konutlarda kendini göstermeye devam edecek gibi duruyor...

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Asım Balcı: Altındağ yeşil alana doyacak!

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, “Altındağ’ı önümüzdeki dönemde Ankara’nın en yeşil ilçesi yapacağız. Bölgede kişi başına 20 metrekare ek yeşil alan düşecek'' diye konuştu.

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

yeşil tuğla üretimi Haberi

yeşil tuğla üretimi

KENTSEL dönüşüm kapsamında yıkılacak 6.5 milyon konuttan çıkacak 500 milyon ton inşaat atığından yeşil tuğla çimento üretilmeye başladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat atıklarından yeşil tuğla ve yeşil çimento üretilmesi için ilk endüstriyel uygulamayı tamamladı. Projeyle kentsel dönüşümden çıkan atıkların çevre ve insan sağlığı için risk unsuru olmaktan çıkarılarak ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Miktarı her gün artan inşaat ve yıkıntı atıklarından kaynaklanacak olan çevre sorunlarının giderilmesi, kısıtlı depolama sorununa katkı sağlanması ve atıkların ekonomiye dönüştürülmesi için 2013’te İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi geliştirildi. Protokolle inşaat atıklarının her grubu için geri kazanmaya ve yeniden kullanıma yönelik kriterlerin ortaya çıkarılması, verimli geri kazanım için atık yönetim planlamasının yapılması öngörülüyor.


ATIK ÇİMENTO OLDU

Projenin uygulanması için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile Altyapı ve Kentsel...